VANT FRAM: Advokat Ketil Magnus Berg ved advokatkontoret Furuholmen fikk medhold i at hans klient, en Oslo-kvinne, skulle få erstatning fra PST. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
VANT FRAM: Advokat Ketil Magnus Berg ved advokatkontoret Furuholmen fikk medhold i at hans klient, en Oslo-kvinne, skulle få erstatning fra PST. Foto: Tomm W. Christiansen / DagbladetVis mer

Kvinne får erstatning etter at hun ble avlyttet av PST

Har aldri skjedd tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne får erstatning etter at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) avlyttet hjemmet hennes i to uker. Det er første gang at noen får erstatning fra staten etter romavlytting.

PST avlyttet i 2007 hjemmet til en Oslo-familie døgnet rundt i to uker fordi faren var siktet i en kriminalsak. Han ble senere frifunnet og renvasket, skriver Aftenposten.

Mannens samboer var ikke siktet i saken og har nå blitt tilkjent 20 000 kroner i oppreisning fra Statens sivilrettsforvaltning.

- Vedtaket er svært viktig og gir et kraftig signal til PST om at de må tenke seg flere ganger om før de går til et så dramatisk skritt som å avlytte noen døgnet rundt, i en så lang periode. Et slik inngripen må være usedvanlig godt fundert, sier kvinnens advokat, Ketil Magnus Berg, til avisen.

Han understreker at verken kvinnen eller andre i familien hadde gjort noe straffbart, og at hun oppfattet det som opprivende å bli utsatt for slik avlytting.

- Hun er derfor svært glad for det hun oppfatter som en beklagelse, sier Berg.

PST har ikke vært tilgjengelig for kommentar til saken.

(NTB)