Kvinne fengslet for å ha diktet opp «kirkevoldtekt»

Løy om at hun ble voldtatt utenfor en kirke samtidig som det pågikk en begravelse inne i bygget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 37 år gammel firebarnsmor ble i dag dømt for å ha diktet opp en voldtekt til politiet i Bergen.

Aktor la ned påstand om to års fengsel, men Nordhordland tingrett dømte kvinnen til ett år og åtte måneder bak lås og slå. 37-åringen er også dømt til å betale den fornærmede 43-åringen en erstatning på 64 500 kroner, skriver BA.

Endret forklaring Den dømte kvinnen fortalte 30. september i 2011 at hun hadde blitt voldtatt av en haiker ved Meland kirke.

I kirken skal det ha vært en begravelse på samme tidspunkt.

Han skal ha voldtatt henne på veien. Ingen biler kjørte forbi da voldtekten skal ha skjedd, forklarte hun til politiet da flere medier skrev om denne saken i 2011
 
1. desember valgte derimot politiet å sikte henne for falsk forklaring. Da forandret hun sin forklaring, og hevdet at hun hadde blitt voldtatt av en bekjent den samme dagen.

Den bekjente var en 43 år gammel bonde som hun og ektemannen jobbet som avløser for. 43-åringen innrømmet at de hadde hatt et seksuelt forhold til kvinnen, men benektet voldtekt.

- Lettet Påtalemyndigheten mente at kvinnen hadde forklart seg uriktig ved begge anledninger, og tiltalte henne for falsk forklaring og anmeldelse av to falske voldtekter, ifølge BA. 

— Nå er jeg bare veldig lettet. Hun han jo tapt på alle punkt. Nå håper jeg at jeg også er frikjent i lokalmiljøet. Hun får en såpass streng straff, at jeg håper folk nå skjønner alvoret. Hadde det vært opp til meg, kunne hun fått langt strengere straff, sier han.

— Det blir nok en liten feiring i kveld, sier han til Bergensavisen.