Kvinne fengslet i fire uker for bedrageri

Kom til Politihuset i Oslo for å anmelde en prest for seksuell utnyttelse, men ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 49 år gamle kvinnen kom til Politihuset i Oslo for å anmelde en prest for seksuell utnyttelse, men ble pågrepet og varetektsfengslet i fire uker, siktet for bedrageri.

Felt for bedrageri flere ganger

Kvinnen er domfelt flere ganger for bedragerier i Norge og Sverige. Hun hadde seks uoppgjorte saker med politiet, som stort sett gjelder bedragerier, utpressing og falske anmeldelser.

Aftenposten omtalte kvinnen onsdag, i forbindelse med at hun forsøkte å lure avisens journalist til å skrive om prestens angivelige misbruk av henne.

Kvinnen samtykket i varetektsfengslingen i Oslo tingrett torsdag, og var selv ikke til stede i retten.

Framkalte sympati

Ved de fleste av forholdene hun er siktet for, har hun først opparbeidet seg tillit ved å framkalle sympati og medfølelse, for så å gjennomføre de kriminelle handlingene, skriver retten. Hun har operert med forskjellige navn, og retten mener det er nærliggende fare for at hun vil gjenoppta bedragerivirksomheten hvis hun blir løslatt.

Kvinnen er blant annet siktet for et forsøk på utpressing i forbindelse med at hun anklaget en ansatt på danskebåten for voldtekt, og forlangte penger av rederiet for ikke å politianmelde ham. På 1990-tallet anklaget hun flere prester for voldtekt, skriver Aftenposten.

(NTB)