Kvinne fikk 1000 ganger for sterk dose på apoteket

Av et stoff hun var allergisk mot fra apoteket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En feilekspedering ved Apotek 1 ved Trekanten i Askerkunne fått fatale følger, viser en brevveksling mellom Helstilsynet og Statens legemiddelverk, skriver Asker og Bærum Budstikke.

En pasient fikk 1000 ganger for sterk dose, da vedkommende skulle hente medisinen sin hos Apotek 1 ved Trekanten i Asker.

Hadde ikke legen hennes oppdaget at apoteket hadde fått en dose som var 1000 ganger sterkere enn legen hadde utstedt resept på, kunne kvinnen blitt utsatt for et livstruende allergisjokk.

Ifølge Bustikka er det er øre-, nese- og halsspesialist Sverre Dølvik, ved AGRO-klinikken i Asker sentrum, som varslet Helsetilsynet i Oslo og Akershus om feilekspederingen.

Legen skulle starte opp allergivaksinasjon for en kvinnelig pasient, som slet med kraftig bjørkepollenallergi

Fylkeslege Petter Schou har bedt legemiddelverket om å vurdere om kravene til apotekets virksomhet er oppfylt.

- Det finnes ingen unnskyldninger for feilekspedering av reseptbelagte midler, sier daglig leder Johan Stensson ved Apotek 1 til Asker og Bærum Budstikke.

- Dette er en veldig kjedelig sak for oss, og en feil som umulig kan forsvares. Når det er sagt er vi svært glade for at feilen ikke gikk utover kunden, sier han til Budstikka.

VURDERE:  Fylkeslege Petter Schou har bedt legemiddelverket om å vurdere om kravene til apotekets virksomhet er oppfylt, etter at en kvinne fikk utlevert en dose 1000 ganger sterkere enn resepten anførte.
Foto:  Steinar Buholm/Dagbladet.
VURDERE: Fylkeslege Petter Schou har bedt legemiddelverket om å vurdere om kravene til apotekets virksomhet er oppfylt, etter at en kvinne fikk utlevert en dose 1000 ganger sterkere enn resepten anførte. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer