Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne fikk 6 millioner i erstatning for sykehustabbe

Ble påført hjerneskade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne er tilkjent 6 millioner kroner i erstatning etter en alvorlig sykehustabbe ved Orkdal sjukehus i august 2009.

Kvinnen var lagt inn på sykehuset i forbindelse med en fødsel. Hun måtte ta keisersnitt og det ble det satt inn en såkalt infusjonskanyle i hennes venstre arm. En feil gjorde at luft gikk intravenøst gjennom en slange, og kvinnen ble påført hjerneskade, fikk nedsatt syn og nedsatt bevegelighet, skriver Avisa Sør-Trøndelag.

Kvinnen fødte en velskapt gutt, men søkte erstatning for skadene hun selv var påført. Norsk pasientskadeerstatning (NPE) utbetalte høsten 2010 3,1 millioner kroner til kvinnen, et beløp som var langt under det hun mente var en tilstrekkelig erstatning. I fjor sommer stevnet hun derfor NPE. Sør-Trøndelag tingrett har nå gitt kvinnen medhold på de fleste punkter.

- Hun har nå fått til sammen cirka 6 millioner kroner i erstatning av et totalt krav på cirka 8,5 millioner, sier hennes advokat Bjørn Morten Brauti til avisen.

Han forteller at kvinnen ikke fikk medhold i deler av erstatningskravet som gjaldt hjelp i hjemmet.

(NTB)