Kvinne fikk sex-brev som kunne spores til UD

En norsk kvinne bosatt i utlandet fikk i forrige uke en e-post med grove seksuelle oppfordringer fra en ansatt i UD.

FORSKREKKET: Kvinnen ble ikke lite forskrekket da denne e-posten dukket opp i pc-en hennes. Og forskrekkelsen ble ikke mindre da hun oppdaget at avsenderen befant seg i det norske Utenriksdepartementet.
FORSKREKKET: Kvinnen ble ikke lite forskrekket da denne e-posten dukket opp i pc-en hennes. Og forskrekkelsen ble ikke mindre da hun oppdaget at avsenderen befant seg i det norske Utenriksdepartementet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den slibrige e-posten den norske kvinnen i slutten av 30-åra mottok sist tirsdag, ble sendt fra Utenriksdepartementets datanettverk.

- Avsendernavnet var Snorre Snorresen og i tittelfeltet sto det bare: Hei. Da jeg åpnet e-posten fikk jeg en skikkelig guffen følelse, sier kvinnen til Dagbladet.

Morgenkvalm Meldingsteksten kvinnen fikk opp på skjermen var følgende:

- Rett på sak, er blitt fortalt at du er en god jente med stor appetitt på sex. Skal en snartur til ******** (Stedsnavnet er fjernet, red.anm.) før jul og har en stor kuk å mette deg med håper du har lyst på litt førjulssperm på baken.

Kvinnen vurderte først å slette e-posten men ombestemte seg og kontaktet IT-avdelingen hos det norske selskapet hun jobber for i utlandet. Der fant de ut at e-posten var sendt fra en av regjeringens IP-adresser.

- Jeg ringte departementenes servicesenter og ba om hjelp til å finne ut hvem som har sendt meg en slik e post. De fikk tilgang på den originale e-posten med all sporbar informasjon. Først nektet de å innrømme at det var noe unormalt med den. Etter hvert fikk jeg beskjed om at ledelsen for avsenders avdeling var satt til å granske saken. Etter det har jeg ikke fått andre tilbakemeldinger enn at det blir sett på som en personalsak, sier kvinnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer