El Salvador:

Kvinne fødte dødt barn i toalett - ble dømt for drap

Evelyn Beatríz Hernández Cruz (21) ble dømt til 30 års fengsel for drap på babyen hun fødte i toalettet. Etter nesten tre år ble hun løslatt. Nå må hun inn i rettssalen igjen.

RETTSALEN: Hernández i rettsalen på mandag, i Ciudad Delgado, El Salvador. Kvinnen som fødte i et toalett skal nå inn i sin andre rettssak anklaget for drap. Foto: Reuters / Jose Cabezas
RETTSALEN: Hernández i rettsalen på mandag, i Ciudad Delgado, El Salvador. Kvinnen som fødte i et toalett skal nå inn i sin andre rettssak anklaget for drap. Foto: Reuters / Jose Cabezas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 21 år gamle kvinnen måtte tilbake i rettssalen på mandag, anklaget for drap. Saken har vekt internasjonal oppmerksomhet i et land med en av verdens strengeste abortlover.

I april 2016 fødte Hernández på toalettet i sitt eget hjem, da fosteret var åtte måneder gammelt. Hun mistet så mye blod at hun hadde besvimt da moren fant henne og fikk henne med seg til sykehuset. Politiet kom dit for å avhøre henne mens hun fikk medisinsk hjelp.

Advokaten til Hernández sier at mange kvinner som kommer på akuttmottak etter slike hendelser har symptomer som likner på abort.

- Da starter en heksejakt for å anklage disse kvinnene, sier hun til Bustle.

Hernández fortalte i retten at hun ikke visste om babyen var levende eller død da hun fødte, og at hun ville ha oppsøkt en lege dersom hun hadde vært klar over at hun var gravid. Hun sa også at hun misforsto symptomene på graviditeten med magesmerter siden hun hadde hatt blødninger, som hun tolket som menstruasjon. Advokatene trekker fram dette som et bevis på at det var en usunn graviditet.

Medisinske eksperter klarte ikke å fastslå om babyen døde i magen, eller rett etter at den ble født.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer