Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne forsøkt voldtatt: Politiet håper overfallsmenn er ranere

Oslo-politiet håper de er i systemet allerede.

JAKTER OVERFALLSMENN: En av mennene stakk av etter overfallet, mens den andre skal ha forsøkt å voldta kvinnen i Oslo. Oslo-politiet jakter mennene og håper de allerede kan være i Oslo-politiets omfattende ransregister allerede. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
JAKTER OVERFALLSMENN: En av mennene stakk av etter overfallet, mens den andre skal ha forsøkt å voldta kvinnen i Oslo. Oslo-politiet jakter mennene og håper de allerede kan være i Oslo-politiets omfattende ransregister allerede. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til fredag ble en kvinne i begynnelsen av 20-åra overfalt og forsøkt voldtatt på Grünerløkka i Oslo.

Ifølge politiet skal kvinnen ha vært på 7/11 i Thorvald Meyers gate og kjøpt røyk. Hun gikk en runde ned Grüners gate, opp Steenstrups gate og ned Fossveien mens hun tok en tok en røyk.

Mens hun gikk startet to menn å plystre etter henne, melder politiet. Da hun forsøkte å flykte ble hun innhenta og slengt i bakken. Politiet skriver at den ene gjerningsmannen stakk fra stedet, mens den andre forsøkte å voldta henne.

- Fornærmede ble utsatt for mye vold og påført en del risp og slagskader. Fornærmede kjempet imot og kom seg etter hvert unna. Hun ble truet med bruk av kniv, uten at den ble vist frem, skriver oslo-politiet i en pressmelding.

Politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for Avsnitt for seksualforbrytelser, sier de ikke er nærmere gjerningsmennene.

- Vi gikk ut med denne saken først i dag fordi vi fikk beskrivelsene av gjerningsmennene i går da kvinnen orket å gjennomføre avhør. Moduset i denne saken ligner ikke på andre overfall og voldtektsforsøk vi har hatt der ofrene gjerne har blitt overfalt uten forvarsel bakfra. Moduset i denne saken minner mer om et ransmodus der to personer går til angrep. Vi har et håp om våre kolleger som jobber med ran kan ha mennene i sitt system, sier Lid til Dagbladet.

Oslo-politiet har en egen etterforskningsprosjekt som langt på vei har kartlagt de mange ranene i hovedstaden og hvem som står bak.

Politiet undersøker også om mennene er fanget av overvåkningskameraer i området.

Fornærmede beskriver de to mennene slik:

Nummer 1:

Somalisk utseende mann, cirka 180 til 185 centimeter høy, 20-25 år, kortklipt afrohår, smalt ansikt med store lepper, lang og tynn kropp. Iført en eplegrønn, hoftelang jakke i tynt, glatt stoff og glidelås. Han hadde en mørk, litt kort, «beanie»-lue med oppbrett, hvor håret stakk litt ut nedenfor, mørke bukser, hvite Nike Airforce sko med borrelås og snøring. Snakket norsk/ svensk og litt engelsk. Fremstod som ruset.

Nummer 2:

Gambisk/nigeriansk utseende mann, cirka 175 centimeter høy, 25 til 30 år, kortklipt afrohår, skjeggstubber. Stort og rundt ansikt med markerte kjeve-/kinnbein. Kraftig kroppsbygning. Iført en stor, svart hoftelang dunjakke med markerte ruter. Jakken hadde hette og glidelås. Han hadde mørke jeans med knapper i gylfen og Sneakers-sko. Han snakket engelsk og noen afrikanske ord. Fremstod som ruset.

- Har noen vært i området natt til fredag og hørt noen rope om hjelp eller sett de beskrevne personene, ber vi dem om å ta kontakt.

Politiet fikk vite om saken fredag ettermiddag.

- Det regnet og det var ikke grunnlag for tekniske undersøkelser på stedet, men saken har høyeste prioritet, sier Lid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!