Kvinne forsøkte å tenne på moské på 17. mai

Avslørt av overvåkningskamera, men fortsatt på frifot. Generalsekretæren i Islamsk Råd Norge er bekymret for sikkerheten ved moskeer i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kvinne forsøkte å sette fyr på Central Jam-e-moskeen på Tøyen i Oslo under ettermiddagsbønnen på 17. mai. 

Kvinnen rømte fra stedet da brannalarm ble utløst, og er fortsatt på frifot. Moskeen har anmeldt forholdet, som er fanget på film ved hjelp av moskeens overvåkningskameraer. 

- En dame kom inn her i går og spurte om hun kunne låne toalettet. Det fikk hun lov til. Etterhvert merket de som var midt i bønnen røyklukt og hørte at brannalarmen gikk, forteller Mehtab Asfa, generalsekretær ved Islamsk Råd Norge til Dagbladet. 

- Overvåkningsbildene tyder på at hun visste hva hun skulle og hvor hun skulle, fortsetter han. 

Overvåkningskameraet i moskeen viser at kvinnen går opp i andre etasje for å låne toalettet. Ifølge dem som snakket med henne virket hun kjent i lokalet, og videoopptaket viser også at kvinnen bruker god tid på å studere brannvarslingstavla i moskeen både når hun kommer inn og etter hun har satt fyr på papir fra toalettet. 

- Hun tok med seg en god del tørkepapir og samlet dette i trappene og satt fyr på det. Dette resulterte selvsagt i brann, sier Asfar videre. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer