Kvinne fra Sandnes fengslet i Tunisia - siktet for å bortføre egen datter

En 33 år gammel kvinne fra Sandnes, som er siktet i Norge for å ha bortført sin lille datter, er fengslet i Tunisia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter hva Stavanger Aftenblad erfarer skal kvinnen og barnet ha sittet fengslet i drøyt over en uke i et kvinnefengsel i byen Manouba.

Hun har vært etterlyst internasjonalt siden april i fjor, da hun forlot Norge med den da fem måneder gamle datteren, dagen før barnevernet skulle fremme sak om omsorgsovertalelse mot henne.

– Min klient har et sterkt ønske om å få beholde omsorgen for sin datter. I tillegg til å gi henne konsulær bistand i fengselet, bør utenriksdepartementet forsøke å finne en løsning sammen med barnevernet som gjør det mulig for min klient å komme hjem, mener kvinnens advokat, Svein Kjetil Lode Svendsen, i advokatfirmaet Elden. Han har ikke lyktes å komme i kontakt med sin klient.

Tunisia har ingen utleveringsavtale med Norge. Det betyr at det kan bli vanskelig å få henne og datteren tilbake til Norge om hun motsetter seg hjemsendelse.

Kommunikasjonssjef Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at de er kjent med fengslingen, men kan ikke kommentere saken ytterligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer