Kvinne fra Sandnes fengslet i Tunisia - siktet for å bortføre egen datter

En 33 år gammel kvinne fra Sandnes, som er siktet i Norge for å ha bortført sin lille datter, er fengslet i Tunisia.

Etter hva Stavanger Aftenblad erfarer skal kvinnen og barnet ha sittet fengslet i drøyt over en uke i et kvinnefengsel i byen Manouba.

Hun har vært etterlyst internasjonalt siden april i fjor, da hun forlot Norge med den da fem måneder gamle datteren, dagen før barnevernet skulle fremme sak om omsorgsovertalelse mot henne.

– Min klient har et sterkt ønske om å få beholde omsorgen for sin datter. I tillegg til å gi henne konsulær bistand i fengselet, bør utenriksdepartementet forsøke å finne en løsning sammen med barnevernet som gjør det mulig for min klient å komme hjem, mener kvinnens advokat, Svein Kjetil Lode Svendsen, i advokatfirmaet Elden. Han har ikke lyktes å komme i kontakt med sin klient.

Tunisia har ingen utleveringsavtale med Norge. Det betyr at det kan bli vanskelig å få henne og datteren tilbake til Norge om hun motsetter seg hjemsendelse.

Kommunikasjonssjef Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at de er kjent med fengslingen, men kan ikke kommentere saken ytterligere.