Kvinne frifunnet for sexovergrep

En 30 år gammel kvinne er frifunnet for seksuelle overgrep mot to 15-åringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kvinnen ble i Nord-Østerdal tingrett i dag frifunnet for å ha hatt seksuell omgang med to barn under 16 år. De to ungdommene, en gutt og ei jente som var kjærester, var på besøk hos kvinnen i april 2003 da det angivelige overgrepet fant sted.

Forskjellig forklaring

Ifølge ungdommenes forklaring skjenket kvinnen dem alkohol og så en videofilm sammen med dem i kvinnens stue. Utover kvelden begynte de to ungdommene å kjærtegne hverandre, noe som kulminerte i at jenta utførte oralsex på gutten, mens den tiltalte kvinnen så på.

Dette har alle tre forklart seg likt om i retten, men deretter spriker forklaringene.

Ungdommene hevder den 30 år gamle kvinnen hadde samleie med gutten og at hun utførte munnsex på jenta. 30-åringen hevder dette ikke stemmer og ble trodd på dette av de to meddommerne i saken.

Tilsto

Rettens formann, som er i mindretall, mener at ungdommenes forklaring er troverdig. Han baserer seg blant annet på en forklaring gutten ga til en psykolog kort tid etter hendelsen. Ifølge rettsboken har også kvinnen erkjent overfor guttens foreldre at hun hadde sex med sønnen deres. Dette nekte hun for i retten.

Aktor la ned påstand om 120 dagers fengsel for kvinnen, samt at hun skulle betale 40 000 kroner i erstatning. Nord-Østerdal tingrett har derimot frikjent kvinnen for anklagene om seksuelt misbruk av barn under 16 år.

Statsadvokaten vil vurdere om saken skal ankes inn for Eidsivating lagmannsrett.