Kvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn

En domstol i El Salvador har frikjent Evelyn Hernandez, som var dømt for drap etter å ha født et dødfødt barn i toalettet.

FEIRER: Her feirer Evelyn Hernandez med advokatene sine etter at hun ble frikjent. Foto: Oscar Rivera / AFP / NTB scanpix
FEIRER: Her feirer Evelyn Hernandez med advokatene sine etter at hun ble frikjent. Foto: Oscar Rivera / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Evelyn Hernandez (21) var tidligere dømt til 30 års fengsel for drap etter at hun som tenåring fødte et dødfødt barn. Ifølge dommeren hadde hun selv framprovosert en abort.

Hernandez har hele tida hevdet sin uskyld, og etter å ha sonet tre år av straffen, ble saken tatt opp på nytt.

Mandag kom kjennelsen: Hernandez ble frikjent, melder BBC.

Saken har vakt stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Katolske El Salvador har en av verdens strengeste abortlover, og alle former for abort er strengt forbudt.

De som kjennes skyldige, risikerer å bli dømt for overlagt drap, noe som har en minimumsstraff på 30 års fengsel.

- Jeg er i ferd med å eksplodere av glede. I dag er en fantastisk dag for rettferdighet. Vi kan og skal fortsette å kjempe fordi det er fortsatt anklagede kvinner som trenger rettferdighet. Men i dag kan vi smile, skriver en av forsvarerne, Bertha Maria Deleon på Twitter.

- Gir håp

Hernandez er den første i El Salvador som har fått saken sin opp for retten på ny. Det gir håp til mange andre kvinner som sitter i salvadoranske fengsler og soner lignende dommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer