Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne frøs ihjel etter å ha vært innestengt i 15 år. Hun veide bare 19 kilo

Kvinnen ble matet en gang i døgnet, var 145 cm høy og veide bare 19 kilo da politiet fant henne i foreldrenes leilighet.

FRØS IHJEL: En kvinne frøs i jula ihjel etter å ha vært innesperret i et lite rom i foreldrenes leilighet i 15 år. Foto: Kyodo / Reuters / NTB scanpix
FRØS IHJEL: En kvinne frøs i jula ihjel etter å ha vært innesperret i et lite rom i foreldrenes leilighet i 15 år. Foto: Kyodo / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Japansk politi arresterte onsdag et ektepar etter å ha funnet deres 33 år gamle datter ihjelfrosset på et tre kvadratmeters rom i parets leilighet. Foreldrene skal ha holdt datteren fanget på rommet i 15 år fordi hun hadde en psykisk sykdom som gjorde henne voldelig. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Politiet i byen Osaka i Vest-Japan sier ifølge BBC at kvinnen var ekstremt underernært da hun ble funnet. Foreldrene har tilstått å ha matet 33-åringen, som kun veide 19 kilo, kun en gang i døgnet de siste femten årene.

- Datteren vår var psykisk syk, og fra 16 eller 17-årsalderen ble hun voldelig, så vi holdt henne inne på værelset, sier foreldrene til politiet.

Les også: Kvinne (29) ble holdt fanget og torturert i ti år

Selv om datteren mistet livet mandag 18. desember, ventet de fem dager - inntil 23. desember - med å melde inn dødsfallet til politiet, skriver Independent.

- Vi ville bare være alene med datteren vår, forklarte de politiet på lørdag.

Foreldrene bygget ut det lille rommet og installerte et kamera og en dobbeltdør som kun kunne låses fra utsiden for å få bedre kontroll over datteren. Rommet inneholdt også en bøtte kvinnen brukte som toalett og et rør til en vanntank som stod utenfor, skriver Reuters.

Foreldrene hadde satt opp ti overvåkningskameraer utenfor det ettetasjes huset, som også var omgitt av et to meter høyt gjerde, sier politiet.

De er arrestert, mistenkt for ulovlig besittelse av et menneskelik, en dom som ofte medfører andre, mer seriøse siktelser.

Les også: Hemmelig kjeller oppdaget i sexovergriperen Josef Fritzls vertshus

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!