DRAPSSIKTET: En kvinne er funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag. En mann ble pågrepet kort tid etter brannen og siktet for drap på kvinnen.
Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
DRAPSSIKTET: En kvinne er funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag. En mann ble pågrepet kort tid etter brannen og siktet for drap på kvinnen. Foto: Kjell Bua / NTB scanpixVis mer

Kvinne funnet død etter brann i Haugesund - mann i 50-åra siktet for drap

Mannen og kvinnen skal ha en relasjon.

Brannen ble meldt rundt klokka 04.00 i natt og en time senere var huset overtent.

Nødetatene fant etter hvert en død kvinne i boligen, og omstendighetene gjør at politiet mener kvinnen er utsatt for en kriminell handling. Det befant seg ikke andre personer i huset.

Ikke avhørt

Kort tid senere pågrep politiet en mann i Haugesund. Han er siktet for drap, og mye tyder på at det er en relasjon mellom siktede og avdøde.

- Det er mann i 50-åra. Han er ikke kjent for politiet fra tidligere og er norsk, sier politiadvokat Marte Engesli Lysaker på en pressekonferanse i dag.

Mannen vil bli begjært varetektsfengslet. Han er ennå ikke avhørt.

- Politiet vil avhøre flere vitner. Ut fra opplysningene politiet sitter med, befant det seg ikke andre personer til stede i huset, sier Lysaker.

PRESSEKONFERANSE: Politiet holder presskonferanse om drapssiktelsen i ettermiddag. Her politiadvokat Marte Engesli Lysaker (t.v) og politioverbetjent Laila Stølen.
Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
PRESSEKONFERANSE: Politiet holder presskonferanse om drapssiktelsen i ettermiddag. Her politiadvokat Marte Engesli Lysaker (t.v) og politioverbetjent Laila Stølen. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix Vis mer

- Det pågår nå omfattende taktisk og teknisk etterforskning, blant annet i form av kriminaltekniske undersøkelser. Dette arbeidet vil fortsette utover dagen, sier hun.

Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere om politiet mener brannen er påsatt, og at det blir en del av etterforskningen videre.

Mannen er norsk statsborger og har fått oppnevnt Erik Lea som forsvarer. Klokken 12.20 hadde Lea ennå ikke snakket med mannen, skriver Haugesunds Avis.

Sterk vind

Boligen fikk store skader i brannen. Det var sterk vind i området under slokkearbeidet og flere nabohus ble evakuert som følge av brannen. Ingen andre personer kom til skade.

- Vi er tidlig i etterforskningen, og kan ikke gå ut med så mye informasjon.

Huset som brant er en enebolig.

- Det er omstendighetene på stedet som gjør at politiet mener hun ble utsatt for en kriminell handling.

- Vi har foreløpig ikke noen sikker identitet på avdøde, men politiet har en klar oppfatning om hvem det kan være.

Saken oppdateres