Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne funnet død i Ålesund

I området der Anja (21) var meldt savnet.

FUNNET DØD: Politiet undersøker personalia på alle personer som kommer ut fra dette området. Denne veien går opp til fjellstua på Akslafjellet. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
FUNNET DØD: Politiet undersøker personalia på alle personer som kommer ut fra dette området. Denne veien går opp til fjellstua på Akslafjellet. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): En kvinne er funnet død på Akslafjellet, melder politiet.

Politiet bekrefter at det er gjort funn av en død kvinne på Akslafjellet. Funnet ble gjort like før klokken 13 lørdag.

Forsvant etter joggetur Funnet skjer etter at hundrevis av mennesker har deltatt i en omfattende leteaksjon etter 21 år gamle Anja Weløy Aarseth fra Bergen.

Studenten hadde vært på joggetur på Akslafjellet da hun hadde forsvunnet.

Politiet vil imidlertid ikke bekrefte den døde kvinnens identitet.

- Kan du bekrefte at det er den savnede Anja Weløy Aarseth som er funnet?

- Vi kommer tilbake med mer informasjon på en pressekonferanse klokka 15. Vi kommer ikke til å gå ut med flere opplysninger nå, sier politiadvokat Yngve Skovly til Dagbladet.

Innsatsleder Olav Ramnefjell sier imidlertid til Sunnmørsposten at funnet er trist.

- Det er veldig trist å ha funnet vedkommende død, men vi er lettet over å ha gjort et funn, sier han.

Området vest for Aksla stadion og mot Fjellstua er nå sperret av og politiet er på stedet, skriver Sunnmørsposten.

Dagbladets reporter på stedet melder at politiet sjekker personalia på alle som beveger seg inn og ut fra området.

Få spor Politiet har hatt få spor å jobbe med siden 21-årige Anja forsvant.

De har blant annet gått gjennom Anjas PC og mobiltelefon, uten å få noe gjennombrudd. Den siste samtalen hun hadde varte i seks minutter og var med et familiemedlem. Da politiet fikk savnetmeldingen var imidlertid mobiltelefonen slått av - uten at det var klart om hun har skrudd den av selv, om noen andre har gjort det eller om den gikk tom for batteri.

Den siste som politiet vet med sikkerhet så Anja i live, var bestemoren. De to var sammen på et kjøpesenter tidligere på onsdagen. Anja ble med hjem til bestemorens hus, der hun skiftet til treningstøy og deretter dro for å jogge.

Men også Silje Smådal, som bor like ved stedet Anja parkerte bilen, mener hun kan ha sett 21-åringen da hun selv var ute å jogget.

- Jeg hadde ikke jogget langt før det kom ei slank jente joggende mot meg. Hun kan passe til beskrivelsen, men jeg hadde ei skarp gatelykt mot meg. Derfor kan jeg ikke beskrive ansiktstrekkene til personen, men hun var slank og hadde på seg en rosa løpeskjorte og svarte tights, sier Smådal til Dagbladet.

Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling