Kvinne funnet død i Askim

Politiet ble grytidlig tirsdag morgen varslet om en kvinne i 40-åra som var hardt skadd i en bil. Bilføreren av bilen er nå siktet.

BILEN: Krimteknikere jobber på stedet for å sikre spor. Foto: Freddie Larsen
BILEN: Krimteknikere jobber på stedet for å sikre spor. Foto: Freddie Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siste: Klokken 14.50 opplyser poltiet at advokat Marianne Darre-Næss er oppnevnt som forsvarer for siktede. Pårørende er varslet.

Politiet fikk klokka 05.15 tirsdag morgen melding om en kvinne som var funnet hardt skadd i en bil i Askim.

- Da nødetatene ankom stedet, var sivile personer i ferd med å prøve hjerte-lunge-redning på kvinnen. Ambulansepersonell overtok, men hun ble erklært død på stedet, sier oppdragsleder Jo Rennemo Jellum til Dagbladet.

Bilfører siktet

Operasjonsleder Tom Sandberg opplyser at kvinnen skal ha bli funnet i en leiebil. Bilføreren av leiebilen er nå på vei til politistasjonen for å gjennomføre avhør.

Klokka 09.09 bekrefter operasjonsleder Tom Sandberg til Dagbladet, at det er bilfører av leiebilen som er siktet og pågrepet.

I en pressemelding, som ble publisert klokka 10.35, opplyser politiet at fører av leiebilen er siktet for uaktsomt å ha forvoldt kvinnens død. Det er en relasjon mellom fører og avdøde.

Klokka 12.10 sier Politiadvokat Ole Friestad til Dagbladet at føreren av bilen var til stede på stedet da politiet ankom.

Den siktede mannen er i 50-årene, og både mannen og kvinnen kommer fra Oslo. Det er ikke avklart hva de gjorde i Askim forut for hendelsen, sier politiadvokaten til Smaalenenes Avis.

Krimteknikere på stedet

Politiet ønsker ikke per nå å gå ut med hva som har forårsaket hendelsen, men de jobber med å innhente vitneopplysninger og sporsikring.

Politiadvokaten sier til Dagbladet tirsdag formiddag at politiet fortsatt er på gjerningsstedet for å sikre spor.

- Vi har enda ikke fått klarhet i hendelsesforløpet. Dette er vi i gang med å kartlegge nå, og det gjenstår fortsatt noen vitneavhør, sier Friestad til Dagbladet.

Han opplyser at det enda er uvisst om føreren av bilen var ruspåvirket.

- Det som skjer nå er at krimteknikere er på stedet og jobber for å sikre spor og få forklaring på hva som har skjedd, sier operasjonsleder Tom Sandberg, til Dagbladet tirsdag morgen.

Politiet i Øst politidistrikt kjenner kvinnens identitet og har iverksatt varsling av pårørende.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer