DRAPSETTERFORSKNING: En kvinne er funnet død i en bil ved Feiring i Eidsvoll. 
Politiet har pågrepet en mann i den samme bilen. Saken etterforskes som drap. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
DRAPSETTERFORSKNING: En kvinne er funnet død i en bil ved Feiring i Eidsvoll. Politiet har pågrepet en mann i den samme bilen. Saken etterforskes som drap. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

Kvinne funnet død i bil på Romerike. Mann i 30-åra siktet for drap

Politiet rykket ut til det de trodde var en trafikkulykke. I bilen som hadde kjørt utfor veien, fant de en mann i 30-åra og en død kvinne. Nå er han siktet for drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tips oss: Har du bilder fra stedet eller informasjon om saken? SMS til 2400 / e-post til 2400@dagbladet.no / tlf til 24 00 00 00.

(Dagbladet): Klokka 05.55 tirsdag morgen fikk Innlandet politidistrikt melding om en trafikkulykke. En sølvgrå Ford Focus stasjonsvogn hadde kjørt av riksvei 33, langs Mjøsa, nord for Feiring på Romerike.

Da politiet ankom stedet 17 minutter seinere, fant de en kvinne død i bilen. I bilen var også en mann i 30-åra.

Nå har han pågrepet og siktet for drap.

Kvinnen ikke identifisert

- Det er skader på avdøde som tilsier at det er brukt en gjenstand, sier Andreas Christiansen, politiadvokat i Øst politidistrikt.

Han ønsker ikke så hva slags «gjenstand» det dreier seg om eller hva slags skader den aktuelle «gjenstanden» gjorde som forvoldte hennes død.

Politiet har ikke formelt identifisert den avdøde, og kan således ikke si hvor gammel hun var og hvor hun kom fra. Politiet ønsker heller ikke å gå ut med nasjonaliteten på den drapssiktede mannen i 30-åra.

De etterforsker nå hva slags relasjon det var mellom den siktede og den avdøde, og hva motivet til den siktede kan ha vært.

- Det er fremdeles veldig tidlig i etterforskningen, og for tidlig for oss å si noe om dette, sier politiadvokaten.

To politidistrikter

Grøfta hvor den sølvgrå stasjonsvognen kjørte ut, er bare noen kilometer unna fylkesgrensa mellom Akershus og Oppland. Det er også grensa for Innlandet politidistrikt og Øst politidistrikt.

De første meldingene om det man antok bare var en trafikkulykke havnet hos Innlandet politidistrikt først. Øst politidistrikt, som altså etterforsker saken, fikk melding litt seinere.

Politimannskaper fra begge politidistriktene rykket derfor ut til stedet.

Der fant de altså mannen i 30-åra i bilen hvor den døde kvinnen var. Han ble pågrepet, og er nå i politiets varetekt. Hvorvidt mannen ble skadet i utforkjøringen ønsker ikke politiadvokat Christiansen å si noe om.

- Hvor han befinner seg akkurat nå ønsker jeg ikke å gå innpå, svarer politiadvokaten på spørsmål fra Dagbladet om han sitter i arresten eller befinner seg på et sykehus eller en legevakt.

Ber om tips

Politiet ønsker nå publikums hjelp til få klarhet i hva som skjedde i tida før bilen, en sølvgrå Ford Focus stasjonsvogn, kjørte av veien. De ber personer som kan ha gjort observasjoner av bilen ved fylkesvei 33 i tidsrommet fra klokka 03.00 natt til tirsdag og 06.00 tirsdag morgen om å ta kontakt.

Telefonnummeret politiet ber publikum ta kontakt på er: 459 74 768.

- Vi ønsker å gå bredt ut med etterforskningen, svarer politiadvokat Christiansen på spørsmål om hvorfor de ber om observasjoner i det gitte tidsrommet, og legger til:

- Alle observasjoner vil være interessante.