Kvinne funnet død i campingvogn - etterforskes som mulig drap

Mann pågrepet og siktet for vold etter mistenkelig dødsfall på Nesna. - Folk er veldig oppskaket, alle kjenner alle her, sier daglig leder ved campingplassen.

MULIG ÅSTED: Politiet har sperret av et område på campingplassen på Nesna der en kvinne er funnet død. (Campingvogna til høyre i bildet har ikke noe med saken å gjøre) Foto: Hans Petter Sørensen - www.faroutfocus.no
MULIG ÅSTED: Politiet har sperret av et område på campingplassen på Nesna der en kvinne er funnet død. (Campingvogna til høyre i bildet har ikke noe med saken å gjøre) Foto: Hans Petter Sørensen - www.faroutfocus.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har startet full etterforskning etter at en person ble funnet død på campingplassen Havblikk på Nesna i Nordland natt til lørdag.

Etter det Dagbladet forstår er den avdøde en voksen kvinne. Hun skal ha blitt funnet i ei campingvogn med påbygg som disponeres av et ektepar i slutten av 50-åra som har fast plass på campingplassen på helårsbasis.

En mann er pågrepet i forbindelse med det mistenkelige dødsfallet. Han er foreløpig siktet for vold.

Mannen skal i går ha blitt innkalt til vitneavhør, hvorpå han ble pågrepet da han møtte hos politiet.

-  Foreløpig kan jeg ikke si noe mer enn at han formelt er siktet for legemsfornærmelse ved vold etter straffelovens paragraf 228, sier mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Obduseres i dag I en pressemelding skriver Helgeland politidistrikt at etterforskerne nå avventer den foreløpige obduksjonsrapporten.

- Obduksjonen skjer etter planen i løpet av dagen, og vi håper at vi da får mer informasjon å gå ut med, sier operasjonsleder Øyvind Sund ved Helgeland politidistrikt til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere om avdøde hadde synlige ytre skader som knyttes til vold eller hva som er bakgrunnen for pågripelsen.

- Veldig trist Politiet på stedet opplyser til Dagbladet at kriminalteknikere har gjort undersøkelser ved funnstedet og at det vil bli gjort ytterligere sporsikring i morgen.

Samtidig pågår taktisk etterforskning, blant annet i form av rundspørring blant de andre campinggjestene.

HADDE FAST CAMPINGVOGN: Kvinnen skal ha blitt funnet i tilknytning til ei fastmontert campingvogn. Foto: Hans Petter Sørensen - www.faroutfocus.no
HADDE FAST CAMPINGVOGN: Kvinnen skal ha blitt funnet i tilknytning til ei fastmontert campingvogn. Foto: Hans Petter Sørensen - www.faroutfocus.no Vis mer

Daglig leder ved Havblikk camping, Nina Rødahl Friis, forteller til Dagbladet at hun natt til lørdag våknet av at en luftambulanse landet på området. Seinere ble lederen kontaktet av politiet for å bistå i deres undersøkelser.

- Dette er veldig trist. Folk på campingplassen er oppskaket. Dødsfallet blir veldig nært for mange i karavanmiljøet som holder til her år etter år og er som et lite samfunn, sier Rødahl Friis til Dagbladet.

Hun bekrefter at mange av gjestene kjenner de involverte personlig.

- Det er nesten slik at alle kjenner alle, sier campingplass-sjefen.

Det skal ikke tidligere ha vært politiutrykning eller blitt hørt bråk fra den aktuelle campingvogna.

Dagbladet.no kommer med mer.

STOR CAMPINGPLASS: Havblikk camping har hundre oppstillingsplasser i tillegg til mange hytter. Foto: Hans Petter Sørensen - www.faroutfocus.no
STOR CAMPINGPLASS: Havblikk camping har hundre oppstillingsplasser i tillegg til mange hytter. Foto: Hans Petter Sørensen - www.faroutfocus.no Vis mer