ÅSTED: Politiet på stedet der en kvinne i 60-årene er funnet død i en bolig sør for Harstad. Politiet mistenker at kvinnen er drept, og en mann i 30-årene er siktet i saken. Foto: Inge Bjørn Hansen / Hålogaland Avis / NTB scanpix
ÅSTED: Politiet på stedet der en kvinne i 60-årene er funnet død i en bolig sør for Harstad. Politiet mistenker at kvinnen er drept, og en mann i 30-årene er siktet i saken. Foto: Inge Bjørn Hansen / Hålogaland Avis / NTB scanpixVis mer

Kvinne funnet død i Harstad - mann i 30-åra pågrepet

Politiet mistenker drap. Den pågrepne og avdøde er i familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 30-åra er pågrepet og siktet etter at en kvinne i 60-åra ble funnet død i en bolig sør for Harstad torsdag kveld.

Den pågrepne og den avdøde er i familie med hverandre, forteller Ørjan Munkvold, fungerende regionleder for Harstad-politiet, til Dagbladet.

Mannen er siktet for grov kroppskade med døden til følge, men politiet kan ikke utelukke at siktelsen vil bli utvidet.

Varslet av AMK

Klokka 23.07 fikk politiet i Harstad melding av AMK om en hendelse i den aktuelle boligen. En nabo varslet AMK, ifølge regionleder Munkvold.

Da politiet ankom boligen sammen med ambulansepersonell, ble kvinnen i 60-åra konstatert død på stedet.

I samme bolig, som av politiet beskrives som et bolighus, befant den pågrepne mannen i 30-åra seg. Han ble pågrepet på stedet.

- På bakgrunn av innledende krimtekniske undersøkelser, mistenker vi at det dreier seg om et drap, sier Munkvold.

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt den avdøde kvinnen hadde synlige skader da politiet ankom stedet.

Flere personer i samme bolig

Munkvold beskriver stedet hvor den aktuelle boligen ligger, som «en liten plass sør for Harstad». Noen ytterligere informasjon ønsker politiet ikke å gå ut med på nåværende tidspunkt.

I samme bolig befant det seg også flere personer i tillegg til den avdøde og den pågrepne. Hvor mange det dreier seg om, hvor gamle de er og hvilken tilknytning de har til avdøde og pågrepne, ønsker ikke politiet å si noe om.

Personene som befant seg i bolighuset, skal imidlertid ikke ha sett noe. De er imidlertid blitt avhørt gjennom natta. Det samme er andre personer i det aktuelle området.

Verken den avdøde eller den pågrepne skal ha hatt befatning med politiet tidligere, ifølge regionleder Munkvold.

- Nei, de er uskrevne blader hos oss, sier Munkvold.

Hvorvidt personene skal ha hatt befatning med rus, har politiet per nå ingen opplysninger om. Ei heller om politiet skal ha hatt befatning med adressen tidligere.

Ivaretas av helsevesenet

Den pågrepne mannen i 30-åra blir nå ivaretatt av helsevesenet. Han beskrives som preget av hendelsen.

- Helsevesenet kommer til å ta en helsevurdering av mannen, både fysisk og psykisk, sier Munkvold.

Politiet har følgelig ikke hatt anledning til å avhøre, eller planlegge avhør, av den pågrepne, forteller regionlederen.

Mannen har fått oppnevnt forsvarer og skal etter planen framstilles for varetektsfengsling seinere i dag.

Gjennom natta har politiet gjennomført åstedsundersøkelser i den aktuelle boligen, men har også bedt om bistand fra Kripos.

- Vi ønsker å få dem opp hit for å se og kvalitetssikre arbeidet vi gjør på stedet, sier Munkvold om bakgrunnen for bistandsanmodningen.