Kvinne funnet død i Oslo - ektemannen siktet for forsettlig drap

Den døde kvinnen ble funnet av hjemmetjenesten, som varslet politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Mannen erkjenner de faktiske forhold. Det bekrefter politiinspektør Grete Lien Metlid overfor VG.

(Dagbladet): Hjemmetjenesten fant i formiddag en kvinne død i leiligheten sin på Rødtvet i Oslo. Ektemannen som også var i leiligheten var lettere skadet og ble brakt til Ullevål sykehus.  Ektemannen er nå siktet for forsettlig drap.

- Vi prøver å få til et avhør av ham i dag. Vi håper han er villig til å forklare seg, og at han er i stand til det, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet. Hun vil ikke si hvor mannen befinner seg nå, men sier at han tas hånd om av helsepersonell.

- En teori er at det kan være selvpåførte skader, sier Metlid.

- Bråk denne uka Grete Lien Metlid vil ikke opplyse om dødsårsaken, og viser til at obduksjonen vil bli førstkommende mandag.

«Med bakgrunn i de undersøkelser og etterforskning som er foretatt så langt — etterforsker politiet saken som drap. I leiligheten befant det seg en mann, som nå er siktet for forsettlig drap», skriver politiet i en pressemelding nå i ettermiddag.

En nabo på Rødtvet sier til NTBs reporter på stedet at hun har hørt bråk fra leiligheten tidligere denne uka. Hun forteller at den avdøde kvinnen skiftet lås på leiligheten, og at mannen ikke hadde kommet seg inn da.

Ifølge naboen skal mannen ha kjeftet utenfor døra og kommet med trusler. Den kvinnelige naboen forteller at hun har vært urolig for hva som har foregått i leiligheten.

UNDERSØKER:  Politiet fant en død kvinne i en leilighet på Rødtvet i formiddag. - Vi undersøker hva som er skjedd, sier innsatsleder Svend Bjelland til Dagbladet. Foto: Halldor Hustadnes / Dagbladet
UNDERSØKER: Politiet fant en død kvinne i en leilighet på Rødtvet i formiddag. - Vi undersøker hva som er skjedd, sier innsatsleder Svend Bjelland til Dagbladet. Foto: Halldor Hustadnes / Dagbladet Vis mer

- Vi er kjent med disse opplysningene, sier Grete Lien Metlid, men vil ikke kommentere hvor sentrale de er i politiets etterforskning.

Mann anholdt Både mannen og kvinnen bodde i blokka på Rødtvedt, får Dagbladet bekreftet. Mannen er nå anholdt av politiet, ifølge Bjelland.

Foreløpig er mannen mistenkt. Mannen ble fraktet til Ullevål sykehus med det politiet omtaler som «ulike skader på kroppen».

- Jeg har bodd her i 52 år, jeg blir veldig forskrekket da jeg hørte dette. Det har vært helt utenkelig at noe slikt skulle skje her oppe, hvor det er så stille og fredelig, forteller nabo Gerd Ellinor Solem til Dagbladet.

Hun og andre naboer forteller at kvinnen satt i rullestol, og at hun har bodd i leiligheten i mange år.

- De to var hyggelige, men jeg så dem sjelden gå ut, sier naboen Halil Keser.

Tredjeperson varslet Naboer i blokka karakteriserer miljøet i blokka som rolig og godt, med en blanding av eldre beboere og yngre innflyttere.

- Vi holder på med rundspørringer av vitner og så blir det kriminaltekniske undersøkelser etterhvert, fortalte politiets innsatsleder Svend Bjelland til Dagbladet på åstedet tidligere i dag.

Politiet fikk melding klokka 10.27, om at en person var livløs i en leilighet. Det var hjemmetjenesten som ringte politiet og varslet om hendelsen.

OVERRASKET:  Nabo Gerd Ellinor Solem har bodd på Rødtvet i mange år, og er overrasket over at en kvinne i dag ble funnet død i blokka bak henne. Foto: Halldor Hustadnes / Dagbladet
OVERRASKET: Nabo Gerd Ellinor Solem har bodd på Rødtvet i mange år, og er overrasket over at en kvinne i dag ble funnet død i blokka bak henne. Foto: Halldor Hustadnes / Dagbladet Vis mer

 

UNDERSØKER:  Politiet er nå på plass på Rødtvet i Oslo, og undersøker hva som er årsaken til at en kvinne er død og en mann er skadd. Foto: Halldor Hustadnes / Dagbladet
UNDERSØKER: Politiet er nå på plass på Rødtvet i Oslo, og undersøker hva som er årsaken til at en kvinne er død og en mann er skadd. Foto: Halldor Hustadnes / Dagbladet Vis mer