Kvinne funnet død i Vesterålen

Politiet tror ektemannen først tok livet av kona, og så kjørte inn i en minibuss med motorsykkel i natt. Ekteparet etterlater seg flere mindreårige barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har ikke fått varslet alle barna, og vil derfor ikke gå ut med identiteten til ekteparet som er i 30-årene. Like før klokka 09 troppet lensmannen i Hadsel opp på døra til kvinnen for å varsle at hennes ektemann hadde omkommet i en trafikkulykke.

- Vi fant henne død, men kan ikke fastslå at hun er drept. Vi etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall, sier lensmann Ingjall Brustad.

Ungdommer i minibuss

Kvinnen hadde flere synlige skader, men politiet har ikke funnet noe drapsvåpen på åstedet.

- Skadene er ikke nok til å fastslå dødsårsaken. Vi kan ikke si noe sikkert før obduksjonen er klar noe ut i neste uke, sier lensmannen til Dagbladet.no.

De driver nå etterforskning i boligen som ligger i Hadsel kommune i Nordland.

Mannen kom kjørende på motorsykkel på E10 ved Kleiva da han skar over i motgående kjørefelt i 04.30-tida. Ingen ble skadd i minibussen som kom imot.

Kripos er på vei

- Det var en gjeng ungdommer som var på vei hjem fra et musikkarrangement i en leid minibuss. Vi vil få vite mer når vi har avhørt sjåføren, sier lensmannen.

Lensmannen i Hadsel etterforsker saken sammen med lensmannskontoret i Svolvær, og bistand fra Kripos kommer til bygda i kveld.

- Jeg kan bare bekrefte at en kvinne er funnet død og at mannen også er død. Vi jobber utfra teorien at mannen har forårsaket kvinnens død, men vi ønsker ikke å gå ut med mer informasjon foreløpig, sier vaktleder Maichel Lind i Vesterålen og Svolvær politidistrikt.

Politiet vil komme med en pressemelding i 16-tida hvor de vil komme med flere detaljer.