Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne funnet drept i bagasjerom

Mann (33) pågrepet for drap i Gryllefjord. Kona har vært savnet siden november.

HER BLE HUN FUNNET: I en parkeringslomme like ved Gryllefjord fryseri, ble kvinnen funnet drept i bagasjerommet på en bil. Foto: Vegard Johansen/Nordlys
HER BLE HUN FUNNET: I en parkeringslomme like ved Gryllefjord fryseri, ble kvinnen funnet drept i bagasjerommet på en bil. Foto: Vegard Johansen/Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 33 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på en kvinne som torsdag kveld ble funnet død i Gryllefjord i Torsken kommune.

I en pressemelding skriver Troms politidistrikt at en kvinne ble funnet død i et parkert kjøretøy i Gryllefjord i Torsken kommune. De innledende undersøkelsene tilsier at kvinnen er drept, ifølge politiet.

- Kvinnen er funnet i en bil som sto parkert i parkeringslomme i kommunen. sier lensmann Arnold Nilsen i Lenvik til Dagbladet.

Politiet er ellers sparsommelige med detaljer fra etterforskningen, men har sendt ut en fyldig pressemelding.

Identitet ikke fastslått Politiet har ikke fastslått kvinnens identitet med sikkerhet og de regner med at det vil ta noen dager før identiteten er klar. Kvinnen skal obduseres.

- Det er ingen tvil om at denne kvinnen er drept. Vår hovedteori er at offeret er siktedes kone, men dette kan vi altså ikke fastslå med 100 prosent sikkerhet, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt til Dagbladet.

Han opplsyer at kvinnen ble funnet i bilens bagasjerom.

I dag tidlig i 07-tida ble en 33 år gammel mann pågrepet for forsettlig drap. Mannen eier kjøretøyet som kvinnen ble funnet i.

33-åringen ble pågrepet i Finnsnes, som ligger cirka en times kjøretur unna Torsken.

Mannen er asylsøker og har vært i Norge siden 2003. I sin asylsøknad oppgir han Somalia som sitt opprinnelsesland, ifølge politiet.

- Vi forsøker nå å kartlegge mannen og hvorvidt han har hatt noe med politiet tidligere å gjøre. Han har vært i Torsken kommune den siste tida. Vi vet ikke ennå hva han har gjort her, sier Nilsen.

Mannen har fått endelig avslag på sin asylsøknad.

Kona savnet Politiet opplyser i pressemeldingen at mannens kone, har tidligere hatt et arbeidsforhold i Torsken kommune.

Den 22. november meldte kommunen at kvinnen ikke hadde vært på arbeid siden 19. oktober, angivelig etter en reise til en annen kant av landet. Arbeidsgiveren hadde vært urolig at hun ikke hadde returnert til arbeid, skriver politiet i pressemeldingen.

Det er ikke på det rene om dette er den drepte kvinnen.

- Vi har likevel valgt å gå ut med de omstendighetene, men vi kan ikke bekrefte om dette er drapsofferet, sier Nilsen.

Kvinnen har, etter at hun forsvant, vært etterlyst på i Norge og i utlandet. Kvinnen, som i asylsøknaden er oppgitt å være født i 1982 og kommer fra Somalia, har også fått endelig avslag på sin asylsøknad, skriver politiet i pressemeldingen.

Kripos varslet Den pågrepne mannen vil på mandag bli fremstilt for varetektsfengsling.

Barnevernet har tatt hånd om hans to mindreårige barn.

Troms politidistrikt har anmodet om teknisk og taktisk bistand fra Kripos.

- Vi har gjort tekniske undersøkelser på stedet og det gjennomføres en rekke vitneravhør, sier Nilsen.

Ikke avhørt Advokat Truls Heitmann i advokatfirmaet Stefanussen er oppnevnt som forsvarer for mannen.

- Jeg har ikke fått vært i kontakt med min klient ennå, men har bedt om å få snakke med han før avhøret starter, sier Heitmann til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!