Kvinne funnet i vanntank på hotell i Los Angeles

- Jeg dusjet og pusset tennene i vannet, sier norsk gjest.

MYSTISK DØDSFALL: Elisa Lam ble funnet i en av vanntankene på taket på Cecil Hotel i Los Angeles. Foto: ROBYN BECK/AFP
MYSTISK DØDSFALL: Elisa Lam ble funnet i en av vanntankene på taket på Cecil Hotel i Los Angeles. Foto: ROBYN BECK/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag 19. februar ble liket av en kvinne funnet i en av vanntankene til Cecil Hotel i Los Angeles. Ifølge politiet er kvinnen den savnede canadiske turisten Elisa Lam, som ble meldt savnet 31. januar.

Håkon Jacobsen er for tiden på jobb i USA og bodde på hotellet da kvinnen ble funnet.

- Plutselig var det mye politi og brannmenn på stedet. Vi lurte på om det hadde oppstått en brann, sier Jacobsen til Dagbladet på telefon fra Los Angeles.

- Det gikk lang tid før vi fikk noen informasjon, men ryktene om et lik i en av vanntankene gikk og en del gjester fikk panikk.

Hvorfor fikk de panikk?

- De hadde vel drukket vannet. Jeg hørte til og med noen som spurte om de kom til å dø. Jeg drakk ikke vannet selv, men både dusjet og pusset tennene i det. Det er ekkelt å tenke på.

Mystisk dødsfall Noen gjester hadde klaget på oversvømmelse i fjerde etasje, og andre på dårlig trykk i dusjen. Det førte til at hotellet sendte en ansatt opp på taket for å sjekke vanntankene, skriver Los Angeles Times.

Der gjorde han det sjokkerende funnet av en unge kvinnen.

Politiet hadde søkt med hunder på taket etter at Lam ble rapportert savnet for tre uker siden, men de kunne ikke svare på om de hadde sjekket rundt vanntankene.

- Vi kan ikke utelukke at noe kriminelt har skjedd, sa Sersjant Rudy Lopez i Los Angeles politiet.

Spesielt mistenkelig er selvsagt stedet hvor kvinnen ble funnet, la han siden til. Brannvesenet måtte sage hull i vanntanken for å få henne ut.

Merkelig oppførsel Lam skal ha oppført seg noe merkelig under oppholdet sitt på Cecil Hotel.

På et tidspunkt ble hun observert da hun trykket på en rekke knapper i heisen, og hun skal også ha gått ut og veivet med armene uten noen opplagt grunn.

Ubesvarte spørsmål Rettsmedisinsk jobber fortsatt med å fastslå dødsårsaken til Lam.

De jobber også med å finne ut hvordan hun kom seg opp på taket og endte opp i vanntanken.

- Det er kun to måter man kan komme seg opp på taket på, en låst dør som kun de ansatte har nøkkel til og en brannstige, forteller Lopez.

Beryktet hotel Ifølge Los Angeles times er det langt fra første gang politiet rykker ut til Cecil Hotel. Det meldes relativt ofte om bråk, og det skal være hyppig frekventert av kriminelle.

På tretti og førtitallet var hotellet et møtested for de rike og berømte, men fallet har vært langt for Cecil.

Nå er det mest kjent for sin fordums glans og for å ha huset to berømte seriemordere, Jack Unterweger og Richard «Night Stalker» Ramirez.

Selv en oppussing til flere millioner dollar har ikke klart å bøte på ryktet til Cecil hotel.

SAVNET I TRE UKER: Canadiske Elisa Lam har vært savnet siden 31. januar. Denne uken ble hun funnet i en vanntank på hotellet der hun bodde i Los Angeles. Foto: LOS ANGELES POLICE DEPARTEMENT/AFP
SAVNET I TRE UKER: Canadiske Elisa Lam har vært savnet siden 31. januar. Denne uken ble hun funnet i en vanntank på hotellet der hun bodde i Los Angeles. Foto: LOS ANGELES POLICE DEPARTEMENT/AFP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer