Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne gikk seg vill på Hardangervidda - funnet i god behold

Var på hytta.

HYTTA: DNTs selvbetjente hytte på Lufsjå. Foto: Wikipedia / Public domain
HYTTA: DNTs selvbetjente hytte på Lufsjå. Foto: Wikipedia / Public domain Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 10.10 i dag tidlig startet politiet i Telemark en redningsaksjon etter å ha fått melding om at en kvinne har gått seg bort på Hardangervidda.

En halvtime senere opplyste de at det er uklart om kvinnen har kommet seg inn på den selvbetjente turisthytta ved Lufsjå i Tinn.

Rundt klokka 13.30 melder politiet at kvinnen er funnet i god behold.

«Røde Kors og Politiet har kommet fram til Lufsjå turisthytte der fant de en engelsktalende dame på 31 år bosatt i Oslo. Hun var i god behold», skriver de på Twitter.

Var lenge uklart

- Det var kvinnen som ringte oss, men alt hun rakk å fortelle oss var at hun befant seg på Lufsjå. Om det betyr at hun er på turisthytta eller i området, er for oss ukjent, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Vidar Aaltvedt, til Telemarksavisa.

Samtalen skal ha foregått på engelsk.

- Vi er på vei mot stedet. Kvinnen ringte selv og hun snakket engelsk. Samtalen ble brutt etter at hun sa at hun hadde gått seg vill og at hun var ved turisthytta. Det er i så fall snakk om en selvbetjent hytte. Vi har ingen kontaktinformasjon eller mulighet til å spore telefonen. Vi reiser inn og ser om hun befinner seg ved hytta, opplyser Aaltvedt til Dagbladet.

Sendt ut OBS-varsel

Han sier at han ikke er sikker på hvor redningsmannskapene befinner seg i skrivende stund.

- Vi må brøyte opp en fylkesvei for å komme i posisjon. Redningsmannskapene kjører etter brøytebilen oppover. Vi har sendere på bilen, men vil miste signalet i områder uten dekning. For meg ser det ut til at de ennå ikke kommet til det punktet hvor de skal kjøre scooter.

Røde Kors bistår redningsaksjonen med åtte personer fordelt på tre snøscootere og én ATV med belter, ifølge avisa.

Temperaturen på Lufsjå ligger nå på rundt minus ni grader, med en vind på rundt 7 m/s.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for flere fylker. I Sør-Norge kan kjøreforholdene bli utfordrende på grunn av kraftig vind, snø og snøfokk, opplyser de.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling