Kvinne halliksiktet i Stavanger

En utenlandsk kvinne er siktet for hallikvirksomhet i Stavanger. Politiet mener kvinnen står bak flere tilfeller av organisert prostitusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kvinnen var i avhør i fem timer natt til lørdag, bekrefter politiavdelingssjef ved Stavanger politidistrikt, Birger Haugvaldstad, overfor NTB. I løpet av den siste uken har stavangerpolitiet gått til aksjon mot flere hus-adresser i Stavanger. Ved ett tilfelle ble flere menn tatt med til politistasjonen for å forklare seg.

Sesong
- Vi skal ikke la verken horer eller kunder få fred framover, lover Haugvaldstad. Han innrømmer at det er vanskelig å bevise at en ulovlig handling har funnet sted. Som regel dekker kunde og hore hverandre. Avdelingssjefen tror likevel at menn som blir overrasket av politiet, synes det er så ubehagelig at de holder seg unna en stund.

- Vi har flere år opplevd at det strømmer prostituerte til Stavanger rundt juletider. Men i år virker dette mer organisert enn tidligere, sier Haugvaldstad.

Nabohjelp
Problemet for politiet er at prostitusjonen er sesongpreget. I og med at miljøet stadig er i forandring, er det vanskelig å oppdage. I hvertfall for politiet.

- Vi er alltid de siste som får vite noe, mener avdelingssjefen. Han oppfordrer derfor naboer til å melde fra dersom ubebodde hus plutselig får mistenkelig stor trafikk.

Politiet mener likevel at de nå har fått tak i kvinnen som har stått bak den organiserte jule-prostitusjonen. Alle kvinnene som befant seg i husene politiet har aksjonert mot, var av utenlandsk opprinnelse.

(NTB)