Kvinne har trukket anmeldelse mot tv-kjendis

Anklaget mannen for voldtekt, endret forklaring i går. - Han er svært lettet, sier tv-profilens advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som fredag anmeldte en tv-profil for voldtekt, har nå endret forklaring fullstendig.

- Jeg kan bekrefte at kvinnen trakk anmeldelsen i går. Jeg vil ikke gå inn på årsaken til dette, sier politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår var det i en telefonsamtale med politiet på lørdag at kvinnen på eget initiativ trakk voldtektsanklagen. Hun skal da ha fortalt at hun var beruset da hun avga sin første forklaring.

I går var kvinnen i et formelt avhør der hun bekreftet at hun ikke mener seg voldtatt.

Pågrepet hjemme Da kvinnen slo alarm fredag morgen, rykket to politipatruljer ut og pågrep kjendisen i hans egen leilighet i Oslo. Han løslatt etter kort tid fordi en politjurist mente det ikke var grunnlag for å holde siktede på glattcelle.

Nå har mannen også blitt informert om at fornærmede har trukket anmeldelsen.

- Da vi gikk ut fra politihuset i dag var min klient svært lettet, både over politiets behandling og selvsagt over at anklagene mot ham var trukket, sier tv-kjendisens forsvarer, advokat John Christian Elden, til Dagbladet.

Han betegner den opprinnelige anmeldelsen fra kvinnen som «så absurd at den lett kunne motbevises».

TV-kjendisen har hele tiden fastholdt sin uskyld, også da han ble avhørt i dag. Mannen har forklart at kvinnen var hjemme hos ham etter en bytur fredag kveld, men at han «kastet henne ut» av leiligheten da han ville legge seg.

Undersøkt ved voldtektsmottak Siktelsen mot mannen opprettholdes formelt, fordi det er offentlig påtale i voldtektssaker.

- Det pågår fortsatt etterforskning, sier Hatlo.

Kvinnen ble fredag undersøkt ved voldtektsmottaket på legevakta i Oslo etter den dramatiske meldingen til politiet. Det vil ta mange dager før politiet eventuelt har fått svar på analyser av prøver derfra og tekniske spor i siktedes leilighet.

Elden er imidlertid trygg på at saken raskt vil bli henlagt.

- Vi håper at politiet får sluttført etterforskningen og tatt nødvendige avhør slik at saken legges bort som intet straffbart forhold, sier advokaten.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til hvilke konsekvenser kvinnens anmeldelse kan få for henne om de alvorlige anklagene viser seg å være falske.