Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne hevder hun drepte mann i 2015: - Tre år med tunge tanker

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld for overlagt drap. Mener hun kan ha handlet i nødverge.

FORSVARER: Siktedes forsvarer, John Arild Aasen, sier til Dagbladet at kvinnen er glad for å endelig få forklare seg til politiet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORSVARER: Siktedes forsvarer, John Arild Aasen, sier til Dagbladet at kvinnen er glad for å endelig få forklare seg til politiet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne er nå varetektsfengslet i Halden, etter at hun 23. januar i år meldte fra til politiet om at hun hadde drept en mann i 2015.

Da dødsfallet skjedde, fant ikke politiet grunnlag for å etterforske saken ytterligere. Kvinnens egne erkjennelse endret det.

- Hun er nå veldig fornøyd med å kunne forklare seg etter tre år med tunge tanker, sier kvinnens forsvarer John Arild Aasen til Dagbladet.

- Kan være falsk

Forsvareren kan ikke si mye om saken som nå etterforskes, men sier at siktelsen er veldig alvorlig:

- Det jeg kan si er at hun er siktet for overlagt drap. Ved et overlagt drap må man ha tid og mulighet til å nøye vurdere hva man skal gjøre, så sånn sett er det en veldig alvorlig siktelse.

Aasen forteller at kvinnen ikke erkjenner straffskyld, fordi hun mener hendelsen kan ha skjedd i nødverge.

- Vi må også holde øynene åpne for at dette kan være en falsk tilståelse. Det har vi opplevd før, og kommer sikkert til å oppleve igjen. Vi må ikke være naive med tanke på det.

Vil ha fire nye uker

Kvinnen ble pågrepet og varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud i slutten av januar. To av ukene ble sonet i isolasjon. Bakgrunnen var fare for bevisforspillelse. I morgen ønsker politiet å forlenge varetekten med fire nye uker.

- Hun skal i retten i morgen. Hun er begjært fengslet i flere uker fremover, og politiet driver etterforskning for å finne ut om de forskjellige momentene stemmer overens med hennes forklaring, sier forsvareren til Dagbladet.

Ifølge NRK, skal kvinnen allerede i september i fjor ha kontaktet politiet og tilstått drapet, men hun ble ikke pågrepet og fengslet. Ifølge kanalens opplysninger skal mannen ha dødd av overdose.

Politiet ønsker tirsdag kveld ikke å kommentere opplysningene overfor NRK.

Fant ikke grunnlag i 2015

Det var NRK som meldte om drapsetterforskningen, som ble åpnet etter at den nå siktede kvinnen kontaktet politiet i januar og fortalte at hun hadde drept mannen.

- Det er nytt at det er åpnet etterforskning for drap. Undersøkelsene som ble gjort den gang medførte nok at politiet ikke fant grunnlag for å iverksette videre etterforskning, sier politiadvokat Karin Skedsmo Danevad i Øst politidistrikt til NRK.

Politiadvokaten har tirsdag ettermiddag ikke besvart Dagbladets henvendelser.

- Forklarte om motivet

Danevad sier til Halden Arbeiderblad at kvinnen skal ha forklart hvorfor hun har meldt seg, hvordan hun skal ha drept ham og hva som har vært motivet for å drepe ham.

Ifølge Danevad skal de begge to ha vært hjemmehørende i Halden på det tidspunktet mannen døde. Hun ønsker ikke å si hvor gamle den døde og den siktede er, men forteller til Halden Arbeiderblad at de er voksne begge to.

Kvinnen er nå fengslet på grunn av fare for bevisforspillelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!