Kvinne hevdet seg seksuelt trakassert - ville bare bli kjørt gratis hjem av politiet

Kvinnen slo så til politimannen etter å ha blitt kjørt hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo melder på Twitter klokka 19 lørdag at de dro til Vækerød for å hjelpe en kvinne som hevdet seg seksuelt trakassert av en mann.

Men det viste seg å ikke være sant.

- Kvinnen ringer inn til oss og hevder at hun skulle til en vaskejobb, og at en navngitt sjåfør hadde antastet henne og vært seksuelt ufin. Hun hevder også at hun ikke vet hvor hun her, og vi drar for å finne og for å få en forklaring, sier Line Scott, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Etter at kvinnen hadde gitt sin forklaring, valgte politiet å kjøre henne hjem.

- I løpet av kjøreturen, sier hun at hun har funnet opp alt og at hun ringte politiet for å bli kjørt gratis hjem, sier Scott.

Slo til politimann

Operasjonlederen forteller så at patruljen da begynner å vurdere om de skal opprette en sak om falsk forklaring mot kvinnen.

- Da kvinnen ble sluppet av utafor hjemmet sitt går hun først inn i boligen, for å så komme ut igjen å slå til en mannlig betjent på kinnet og nesa, sier Scott, som opplyser at betjenten er sendt til legevakta i Oslo for å sjekke eventuelle bruddskader.

- Mest sannsynlig er det ikke et brudd, men det skal sjekkes, sier hun.

Kjenning av politiet

Scott opplyser så at det nå vil opprettes en sak på vold mot offentlig tjenestemann, og at politiet vil vurdere en sak på falsk forklaring mot kvinnen som omtales som en kjenning av politiet.

- Vi vet godt hvem hun er, og hun har en straffehistorikk, sier Scott om kvinnen som i kveld er kjørt i arresten.