Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne holdt for øynene og ranet av to utenlandske menn

- Hun ble liggende i gata og ropte opp til samboer som hadde vinduet åpent, sier innsatsleder Lasse Alver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt klokka 02.20 fikk politiet melding om nok et ran i Oslo.

En kvinne gikk av bussen i Ullevålsveien rett utenfor sitt eget hjem. I det hun skulle låse seg inn, ble hun overfalt bakfra av to menn.

- De kom bakfra og holdt hendene foran øynene hennes, forteller innsatsleder Lasse Alver.

Du kan se intervju med Alver fra i natt øverst i denne saken.

- Gebrokkent norsk - Den ene mannen snakket gebrokkent norsk, så det kan egentlig være hvem som helst, sier innsatsleder.

De to mennene stjal veske og mobiltelefon fra kvinnen og løp fra stedet. Det var kvinnens samboer som varslet politiet.

- Hun ble liggende i gata og rope opp til samboer som hadde vinduet åpent, forklarer innsatsleder.

Politiet har brukt store ressurser i natt på søket etter de to mennene, men avsluttet det aktivet søket i fire-tida. Politiet har fått tips fra publikum som de vil følge opp, men ønsker fortsatt tips hvis noen har opplysninger som kan hjelpe dem.

Oslo er ranshovedstaden i Skandinavia Dette er det femte dag på rad at noen ranes i Oslo, som er «ranshovedstaden i Norge». Bare i oktober var det 120 ran i hovedstaden, altså fire ran om dagen i snitt, ifølge tall VG har hentet inn.

Ransbølgen har ført til mye oppmerksomhet rundt politiets arbeid i hovedstaden og problemer knyttet til ungdommer med innvandrerbakgrunn og som har kontakt med barnevernet. Kåre Stølen, stasjonssjef på Grønland politistasjon, fortalte i et intervju med Dagbladet hvordan ranerne opererer.

- Enkelte gir seg ikke før de blir tatt. De går på de svakeste. Ranerne går rundt, klinkende edru og stjeler fra de svakeste. Det er feige folk, sier Stølen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media