Kvinne holdt innestengt i ni år

Samboeren i 60-årene arrestert i Småland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i 60-årene mistenkes nå for å ha holdt sin samboer, en svært syk kvinne, innelåst i opp til ni år i en campinghytte i Småland.

Ligger på syekhus

Mannen er nå anholdt, ifølge Expressen, som siterer Smålands-tidningen i dag. Kvinnen ligger nå på sykehus og veier bare mellom 35 og 40 kilo.

Hun skal etter forholdene ha det bra.

- Hun kunne knapt stå på beina selv, sier en kilde til Smålands-Tidningen. Den anholdte mannen, som er i sekstiårene, er mistenkt for grov frihetsberøvelse. Han er også mistenkt for å ha mishandlet kvinnen.

Saken fikk først politiets oppmerksomhet i vinter og igjen i begynnelsen av forrige uke, da kvinnen skal ha blitt mishandlet. Etter hvert fattet de mistanke om at hun skal ha vært innelåst i flere år.

Ifølge Aftonbladet.se har kvinnen den nevrologiske sykdommen MS (Multippel sklerose). Paret har bodd i området siden 1999.

15 kvadratmeter

Kvinne holdt innestengt i ni år

Etter avhør ble mannen onsdag tatt med til en ny utspørring rundt forholdene hjemme. Ifølge opplysninger skal kvinnen ha vært innelåst på 15 kvadratmeter.

Politiet skal være tilbakeholdne med informasjon, men ifølge en begjæring innlevert av en offentlig forsvarer framgår det at kvinnen kan ha vært innesperret i opptil ni år.

Det er ikke kjent hvilke motiver som kan ligge bak.

En person som Smålands-tidningen har snakket med stiller seg uforstående til anklagene mot mannen. Kvinnen skal heller ikke ha blitt holdt skjult.

- Når jeg traff dem var de søte mot hverandre, sier kilden.

Dagbladet.no følger saken.

TATT HÅND OM: Den mistenkte mannen, i sekstiårene, er nå tatt hånd om at politet i Jönköpings län.