Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne i 20-åra hallik-siktet

En kvinne i 20-åra som var ansatt i et framtredende eiendomsselskap i Oslo, er siktet for hallikvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen, som ble pågrepet denne uka, skal ha vært sentral i hallikligaen som skal ha tvunget østeuropeiske jenter til sexsalg i Oslo.

Totalt er nå ni personer siktet i den omfattende prostitusjonssaken som har forgreninger til Sverige og flere østeuropeiske land.

Kvinnen satt i går i avhør ved Oslo politidistrikt. Hun skal ha vært ansvarlig for å formidle kunder til to unge østeuropeiske kvinner som ble tvunget til å selge sex i Oslo.

Mishandlet og truet

Kvinnene hevder de ble mishandlet og truet til å selge seg til norske menn. Etter det Dagbladet erfarer skal den halliksiktede kvinnen blant annet ha gjort avtaler med kunder og svart på jentenes telefon. Tjenestene skal ha blitt annonsert på Internett og gjennom avisa SøndagSøndag.

Prisen for sextjenestene skal ha variert mellom 1200 og 1500 kroner. Pengene skal hallikene ha tatt kontroll over.

Oslopolitiet har begjært fullstendig isolasjon for en av de antatte hovedmennene, en 34-årig eiendomsspekulant fra Oslo. Også den siktede kvinnen har ei fortid i et stort eiendomsselskap i Oslo. Blant de siktede er også en 38-årig norsk familiefar.

Politiet jobber nå med å finne ut hvem som leide ut de aktuelle lokalene der sexsalget fant sted.

Det jobbes opp mot flere konkrete adresser på Oslos østkant. Sexsalget skal også ha skjedd fra et hotell i sentrum.

Fengslet i Sverige

- Jeg kan bekrefte at vi har siktet ytterligere én person. Vi utelukker ikke flere pågripelser, sier politiadvokat Elisabeth Ramstad.

I Sverige er tre av ligaens medlemmer, som alle er av østeuropeisk opprinnelse, dømt til 12 års fengsel for hallikvirksomhet, voldtekt og organisering av prostitusjon. Også seks av de siktede i Norge er østeuropeere.

De tre siktede nordmennene skal ha tilrettelagt virksomheten gjennom fotografering, annonsering og formidling av leiligheter.

Politiet mener nordmennene skal ha kjent bakgrunnene til de østeuropeiske kvinnene, som i avhør har forklart at de ble mishandlet og voldtatt før de ble smuglet over grensa og transportert til Norge. Også i Norge skal en av jentene ha blitt mishandlet. Halliken skal ha truet med å drepe dem hvis de ikke solgte seg. Etter et år i fangenskap skal en av kvinnene ha klart å flykte.