Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne i 20-åra livstruende skadd etter kollisjon mellom buss og bil i rundkjøring

Politiet mistenker høy fart.

KOLLISJON: Personbilen kjørte inn i bussen fra siden. To passasjerer fra personbilen er alvorlig skadd, opplyser politiet. Foto: Tipser.no / Daniel D. Laabak
KOLLISJON: Personbilen kjørte inn i bussen fra siden. To passasjerer fra personbilen er alvorlig skadd, opplyser politiet. Foto: Tipser.no / Daniel D. Laabak Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politi, brannvesenet og ambulanse rykket i ettermiddag ut med store styrker etter en trafikkulykke i en rundkjøring ved Sørenga ved Ekebergtunnellen i Oslo.

En personbil hadde kollidert inn i sida på en rutebuss fra Ruter.

En kvinne i 20-åra ble livstruende skadd i kollisjonen, mens to menn kom fra sammenstøtet med lettere skader.

Bevisstløse Nødetatene fikk melding om ulykke like over klokka fire i dag.

- Bilpassasjerene er skadd. De ble kjørt til Ullevål sykehus og omtales som alvorlig skadd, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Gulbrandsen, til Dagbladet.

Det var to passasjerer i bilen som først ble fraktet av ambulanse. Begge var bevisstløse da de ble ambulansen kjørte fra ulykkesstedet.

Sjåføren av ulykkesbilen ble senere fraktet til Ullevål sykehus. Han slapp unna med lettere skader. Alle tre i bilen var i 20-åra.

STOR UTTRYKNING: Både politi, ambulanse og brannvesen har rykket ut til ulykkesstedet. Foto: Eiliv Frych Flydal / Dagbladet
STOR UTTRYKNING: Både politi, ambulanse og brannvesen har rykket ut til ulykkesstedet. Foto: Eiliv Frych Flydal / Dagbladet Vis mer

- Passasjerene i bussen blir iveratatt hvis de trenger det, men fraktes avgårde av en annen buss. Ingen i bussen ble skadet, sier Gulbrandsen.

Høy fart - Det har nok vært høy fart inn i rundkjøringen. Det baserer vi på skadeomfanget på kjøretøy og personer. Det samme har kommet fram i vitneutsagn og spor på stedet, sier Gulbrandsen.

- Det ser ut til at bussen og bilen har kjørt i samme retning, og at det er en kollisjon i siden, sa Gulbrandsen kort tid etter ulykka.

Det ble gjennmoført undersøkelser på stedet i dag, og veien var stengt fra ulykka og fram til 17.30 i går kveld.

- Vi har undersøkt ulykkesstedet opp mot alle tekniske spor. Vi har også tatt beslag i begge kjøretøyene for tekniske undersøkelser, sier han.

Det har blitt tatt rutinemessige blodprøver av begge sjåførene.

Et stort antall utrykningskjøretøy rykket ut til ulykkesstedet i går ettermiddag.

Forklarer seg seinere - Hendelsesforløpet er ikke helt avklart ennå. Det vi kan si er at personbilen har truffet bussen i sida i rundkjøringen. Sjåføren har forklart noe for politiet, men ble kjørt kjørt raskt til sykehus. Vi vil ta en grundig forklaring seinere, sier han.


Bussjåføren har også avgitt en kort forklaring, men vil tatt inn til avhør seinere. Bussjåføren ble tatt hånd om av arbeidsgiver i går kveld.

- Nå er vi inne i en fase hvor vi skriver rapporter og undersøker det vi har funnet, sier Gulbrandsen.