Kvinne i 20-åra siktet for drapsforsøk på kvinne i 60-åra

En kvinne i slutten av 60-åra ble skadd i et knivangrep onsdag kveld. En kvinne i 20-åra er nå siktet for drapsforsøk.

SIKTET FOR DRAPSFORSØK: En kvinne i 20-åra er siktet for drapsforsøk på em kvinne i slutten av 60-åra på Nærbø på Jæren onsdag kveld. Foto: Ronny Hjertås
SIKTET FOR DRAPSFORSØK: En kvinne i 20-åra er siktet for drapsforsøk på em kvinne i slutten av 60-åra på Nærbø på Jæren onsdag kveld. Foto: Ronny Hjertås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne i 20-åra er siktet for drapsforsøk på en kvinne i slutten av 60-årene, etter det som har blitt beskrevet som en alvorlig voldshendelse på Nærbø i Hå kommune i går kveld.

Siktede skal ha knivstukket fornærmede, og politiet fikk melding om hendelsen klokka 21.26.

- Det var siktede selv som ringte politiet og meldte fra om hendelsen, sier Christine Kleppa, påtaleansvarlig jurist på saken, til Dagbladet.

Da ambulanse og politiet kom fram til stedet, fant de én person skadet. Kvinnen i slutten av 60-åra ble tatt hånd om av helsepersonell og fraktet til Stavanger universitetssjukehus.

I TINGRETTEN: Kvinnen i 20-årene som er siktet for drapsforsøk på en kvinne i slutten av 60-årene i Nærbø, blir fremstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett fredag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
I TINGRETTEN: Kvinnen i 20-årene som er siktet for drapsforsøk på en kvinne i slutten av 60-årene i Nærbø, blir fremstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett fredag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Kjente til hverandre

Kleppa ønsker ikke å si om den siktede kvinnen ga noen forklaring på hva som hadde skjedd da politiet ble oppringt.

- Jeg kan ikke gå konkret inn på hva som ble sagt i den samtalen.

Politiet vil heller ikke si om de har kontroll på våpenet som skal ha blitt brukt i hendelsen.

- Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, så jeg vi ikke avkrefte eller bekrefte det. Fornærmede er heller ikke avhørt, sier Kleppa til Dagbladet.

Det er ingen kjent familiær relasjon mellom de to kvinnene. Men begge bor i det samme området på Nærbø, og de kjenner til hverandre, opplyser politiet.

- Lettere skadd

14 minutter etter at kvinnen i 20-åra hadde varslet politiet, ble hun selv pågrepet. Siktede er kjent for politiet fra tidligere, men er ikke tidligere straffedømt.

- Avhør av siktede vil skje i løpet av dagen i dag. Det samme gjelder fornærmede, som vil bli avhørt på sykehus, forteller Kleppa.

Politiet har ikke fått noen formell tilbakemelding på skadeomfanget, men legger til grunn at hun er lettere skadd - siden de får avhøre kvinnen i dag.

Siktede vil framstilles for varetektsfengsling i Jæren tingrett fredag klokka 13.00.

Politiet har foretatt tekniske og taktiske etterforskningsskritt.

- Krimteknisk har vært på åstedet, hvor det har blitt sikret tekniske spor. Videre gjenstår det en del vitneavhør, foruten avhør av siktede og fornærmede.

Politiadvokaten legger til at det er for tidlig å si noe mer om hendelsesforløpet og bakgrunnen for drapsforsøket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer