Kvinne i 20-åra voldtatt på populært utested i Trondheim

Ble omringet av fire menn med utenlandsk opprinnelse på dansegulvet da hun danset alene.

GJERNINGSSTEDET: En kvinne i 20-åra ble voldtatt på nattklubben Downtown i Trondheim natt til i dag. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
GJERNINGSSTEDET: En kvinne i 20-åra ble voldtatt på nattklubben Downtown i Trondheim natt til i dag. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En kvinne i begynnelsen 20-åra ble voldtatt på dansegulvet på utestedet Downtown i Trondheim i går kveld, skriver Adresseavisas nettutgave.

Danset alene
Mens det var full fest på utestedet, skal fire personer av utenlandsk opprinnelse ha trengt kvinnen, som danset alene, opp mot en vegg. To av dem skal ha voldtatt henne - uten at noen av andre på utestedet oppfattet hva som skjedde.

Trondheim-politiet beskriver hendelsen som voldtekt eller grove seksuelle handlinger.

- Hun har vært til undersøkelse og har også avgitt en foreløpig forklaring, sier krimvaktleder Terje Øfsti ved Trondheim sentrum politistasjon til Adressa.no.

Traumatisk
Kvinnen opplevde hendelsen som svært traumatisk, og ble natt til i dag tatt hånd om av helsepersonell ved voldtektsmottaket på St. Olavs Hospital.

Øfsti etterlyser nå vitner som kan ha sett overgrepet. Kvinnen skal ha forklart politiet at de fire mennene har et utseende som skal tilsi at de er fra midtøsten.

Mye folk
Ifølge Adressa.no skal det ha befunnet seg mye folk på dansegulvet da overgrepet skjedde i tidsrommet 01.45 og 02.15.

Selv om ingen tilsynelatende skal ha skjønt hva som foregikk, håper Øfsti at noen kan komme med opplysninger som kan settes i sammenheng med voldtekten.

Kvinnen i 20-åra har forklart til politiet at hun ble holdt for munnen da hun forsøkte å rope etter hjelp.

- Det gikk en tid før hun klarte å tilkalle hjelp. Vaktene ved utestedet kontaktet da umiddelbart politiet som sørget for at hun ble tatt hånd ved voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital, sier Øfsti til Adressa.

- Hjelpeløs
Det er utelivskongen Jim Jacobsen som eier utestedet Downtown i Trondheim. Han fortalte at han nylig hadde blitt informert om hendelsen da Dagbladet ringte i går kveld.

Han sier han tar det alvorlig, men at de i dette tilfellet var helt hjelpeløs.

- Vi har flest vakter per person i hele Norge, og slår ned på slike ting, sier Jacobsen.

POPULÆRT: Downtown er en av de mest populære utestedene i Trondheim for unge mennesker mellom 20 og 35 år. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
POPULÆRT: Downtown er en av de mest populære utestedene i Trondheim for unge mennesker mellom 20 og 35 år. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer