Kvinne i 20-årene pulveriserte hotell

Gikk berserk med brannslukkingsapparat på Rica Hotell Vadsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til søndag ble det dramatikk på Rica Hotell Vadsø.

En kvinne i 20-årene gikk til angrep på en gjest og gjorde store materielle skader, da hun tømte et brannslukkingsapparat inne på hotellet.

Hele resepsjonsområdet, restauranten, en av de andre etasjene og ett av hotellrommene ble dekket av hvitt pulver.

- Det var et helt forferdelig syn som møtte meg, sier hotelldirektør Anita E. Nilsen til Dagbladet.no.

Angrep hotellgjest

Hun og resten av personalet fikk en travel natt etter at politiet endelig hadde tatt hånd om kvinnen.

Hotelldirektøren vil gjerne berømme nattevakten og den fornærmede hotellgjesten for måten den dramatiske situasjonen ble håndtert på.

- Det begynte med at kvinnen plutselig kom inn på kontoret vårt. Nattevakten ba henne gå og fulgte henne til utgangen. Da løp hun plutselig opp i korridoren i etasjen over og begynte å true nattevakten både verbalt og fysisk, sier Nilsen.

LØP OPP I ETASJENE: Kvinnen i 20-årene gjorde skader i samtlige etasjer av hotellet, inkludert en Amtmannstue i 4. etasje. MMS-foto: PRIVAT
LØP OPP I ETASJENE: Kvinnen i 20-årene gjorde skader i samtlige etasjer av hotellet, inkludert en Amtmannstue i 4. etasje. MMS-foto: PRIVAT Vis mer

Mens nattevakten løp ned i resepsjonen for å varsle politiet, hadde en av hotellgjestene imidlertid tatt heisen opp i etasjen der kvinnen befant seg. Idet heisdørene åpnet seg ble han møtt av at kvinnen sprutet brannslukkingsapparatet rett i ansiktet på ham.

- Hun stod klar der med pulverapparatet. Heldigvis hadde han briller på seg, sier hotelldirektør Nilsen.

- Som en hvit vegg

Den sjokkerte hotellgjesten løp ned i resepsjonen og ventet der sammen med nattevakten til politiet kom. Situasjonen var imidlertid ikke avverget med det. Kvinnen lekte katt og mus med politiet, og kom ned i resepsjonen mens politiet lette etter henne i etasjene over.

- Da sprayet hun vilt rundt seg. De sa det var som en hvit vegg som kom imot dem, sier Nilsen.

Hotellgjesten som tidligere var blitt angrepet av kvinnen, fikk tatt tak i henne og holdt henne til politiet kom og pågrep henne.

Da var det bare noen få timer til hotellgjestene skulle severes frokost. Hele resepsjonen og deler av restauranten var tilgriset av brannslukkingsapparatet.

- Det var pulver over alt. Og det måtte bort. Men vi kunne ikke bruke vanlige støvsugere, fordi det er så fin konsistens på pulveret, sier Nilsen.

Regning på 200-300 000

Kvinne i 20-årene pulveriserte hotell

Nå må alt av tepper, møbler og gardiner renses. Hotellet er i dialog med forsikringsselskapet, og direktøren frykter regningen for de materielle skadene blir på 200-300 0000 kroner.

Både nattevakten og hotellgjesten ble tilbudt krisehjelp etter det som skjedde. Forholdet vil bli anmeldt i løpet av dagen.

Operasjonsleder Eirik Pedersen ved Sør-Varanger politidistrikt bekrefter hendelsen overfor Dagbladet.no.

Han sier at kvinnen ble satt i arrest, men at hun foreløpig ikke er avhørt.

PULVER OVER ALT: Slik så resepsjonen ut etter at kvinnen hadde tømt brannslukkingsapparatet.