Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne i 20-årene reddet fra Tafjordfjellet

Redningshelikopteret nådde endelig fram til kvinnen i firetiden natt til fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet.no): En kvinne som har sittet fast i de bratte Tafjordfjellene på Sunnmøre har blitt hentet av redningshelikopter. Torsdag kveld måtte redningshelikopteret gi opp etter to forsøk på å nå kvinnen i de bratte Tafjordfjellene på Sunnmøre. En alpin redningsgruppe nådde kvinnen i ett-tida natt til fredag.

- Hun er nedkjølt og medtatt, opplyser operasjonsleder Einar Rostad ved Sunnmøre politidistrikt.

Dårlige vindforhold og tåke gjorde at helikopteret har vanskeligheter med å komme seg opp til kvinnen. En ti manns stor redningsgruppe bestående av folk fra Eidsdal Røde Kors og en alpin redningsgruppe har derfor tatt seg opp til henne til fots. Da tåken lettet, kunne helikopteret hente kvinnen.

Tidligere har politiet opplyst at kvinnen har skader i hode, trolig et kutt, og at hun har skadet armen. Hun skal ha vært ved bevissthet.

Det var klokken 17.40 at AMK sentralen ved sykehuset i Ålesund fikk melding om at den 19.år gamle kvinnen hadde falt ned en bratt fjellskrent og skadet seg. Sentralen sendte sitt eget ambulansehelikopter til stedet, men det ble raskt klart at tåka i området gjorde det umulig å nå paret luftveien.

Kvinnen og følget hennes var på tur i Naushornfjellet i Tafjordfjellene på Sunnmøre da ulykken skjedde. Naushornfjellet ligger 1895 meter over havet og ligger ovenfor den betjente DNT-turisthytta Reindalsseter. Området er svært ulendt og bratt. Det er derfor et vanskelig fjellparti å bevege seg i.

TÅKELAGT: Naushorn i Tafjordfjellene er full av tåke i kveld, i tillegg til at mørket er kommet. Dermed er det duket for en vanskelig leteaksjon utover kvelden. Foto: RUNAR EIDSLOTT
TÅKELAGT: Naushorn i Tafjordfjellene er full av tåke i kveld, i tillegg til at mørket er kommet. Dermed er det duket for en vanskelig leteaksjon utover kvelden. Foto: RUNAR EIDSLOTT Vis mer