KVINNE DØD: En kvinne er død ved E6 på Trosterud i Oslo etter å ha blitt påført skader. En mann i 40-åra er pågrepet. Foto: Privat
KVINNE DØD: En kvinne er død ved E6 på Trosterud i Oslo etter å ha blitt påført skader. En mann i 40-åra er pågrepet. Foto: PrivatVis mer

Kvinne i 30-åra funnet drept på gangvei - ektemannen siktet

Kvinnen skal ha vært på vei hjem fra en reise da hun ble angrepet og drept av sin ektemann. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet slo alarm da en forbipasserende så en mann angripe en kvinne på Trosterud i Oslo tirsdag kveld. Kort tid etter var kvinnen død, og ektemannen hennes pågrepet for drap.

- Politiet har iverksatt drapsetterforskning etter at en forbipasserende så en kvinne som ble angrepet av en mann, og deretter kontaktet politiet, skriver Oslo-politiet på Twitter.

Ektemann siktet

Hendelsen ble meldt klokka 18.15, og kvinnen ble siden funnet drept på en gangvei i nærheten av avkjørselen mot Lindebergåsen fra E6 i Trosterud, som ligger i bydel Alna øst for Oslo sentrum.

- Ut fra opplysningene vi har er de gift, de har felles barn, og bor i Oslo. Mer enn det kan jeg ikke gå ut med akkurat nå, sier leder for voldsseksjonen i Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Hun opplyser at kvinnen var på vei hjem fra en reise som mannen ikke hadde vært med på da han gikk til angrep.

- Ting tyder på at hun har vært på vei hjem fra en reise og har kommet gående langs denne gangveien, hun har også med seg ting som indikerer det, sier Metlid.

Utenlandsk opprinnelse

Den drepte kvinnen er i 30-årene, mens den siktede ektemannen er i 40-årene. Han ble raskt pågrepet av politiet etter hendelsen.

De håper å avhøre ham i kveld.

- Vi håper å raskt få avklart om han vil forklare seg, og håper såklart å få til et avhør i kveld selv om det begynner å bli seint, sier Lien Metlid til Dagbladet cirka klokka 22.30.

Både siktede og kona hans er norske statsborgere, men av utenlandsk opprinnelse, opplyser hun til Dagbladet.

Politi og ambulanse kom raskt til stedet, og det ble iverksatt livreddende førstehjelp. Forsøket på å redde livet hennes lyktes imidlertid ikke, og kvinnen ble erklært død klokken 18.42.

Beslagla stikkvåpen

Politiet har beslaglagt et stikkvåpen, men det er ikke sagt noe om hva slags gjenstand dette er.

Ellers kan de så langt ikke si noe mer om omstendighetene rundt dødsfallet. De ber folk melde seg hvis de har sett noe i området, både i forkant av hendelsen og under selve angrepet.

- Det er flere vitner i området som er tatt med inn til politihuset som skal avgi forklaring om det de har sett, og det kan godt tenkes at det er flere som har vært vitne til selve angrepet enn mannen som ringte til politiet, sier Lien Metlid til Dagbladet.

Ifølge NRK har flere vitner sett mannen bevege seg i området og blitt skremt av ham, men det kan hun ikke bekrefte.

Mange politifolk drev tirsdag kveld med etterforskning på stedet. Blant annet ble det satt opp et telt der den døde kvinnen ble funnet. Et område rundt et busstopp er også sperret av.

PÅGREPET: En mann er pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død på Trosterud tirsdag kveld.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅGREPET: En mann er pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne ble funnet død på Trosterud tirsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer