Mann siktet for drap:

Kvinne i 40-åra funnet død

Politiet bekrefter at det er en kvinne i 40-åra som ble funnet død på Varaldsøy i Kvinnherad torsdag kveld. En mann, også han i 40-åra, er siktet for drap.

FUNNET DØD: Politiet har startet drapsetterforskning, etter at en kvinne ble funnet død på Varaldsøy i Kvinnherad torsdag kveld. Foto: Gunn-Bente Stølen, Grenda / NTB
FUNNET DØD: Politiet har startet drapsetterforskning, etter at en kvinne ble funnet død på Varaldsøy i Kvinnherad torsdag kveld. Foto: Gunn-Bente Stølen, Grenda / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen ble funnet utendørs og foreløpige funn taler for at hun ble drept, mener politiet.

En mann, også han i 40-åra, er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

I en pressemelding skriver politiet at avdøde og siktede betegnes som bekjente og er ikke i slekt eller i nær relasjon til hverandre. Politiet ønsker ikke å utdype hvordan avdøde og siktede er bekjente.

Funnet utendørs

«Politiet ble varslet av AMK om dødsfallet klokka 20.40 torsdag. Lokalt brannvesen og en lokal lege var på stedet, i tillegg til luftambulansen. Kvinnen ble forsøkt gjenopplivet, men ble til slutt erklært død på stedet», skriver politiet i en pressemelding.

- Meldingen fra AMK gikk ut på at det var gjort funn av en livløs kvinne utendørs, sier Sigurd Børve, lensmann i Kvinnherad, til Dagbladet.

Politiet ankom stedet klokka 21.50 og fikk raskt kontroll på siktede, som ble pågrepet i nærheten av der kvinnen ble funnet.

- Mest sannsynlig er funnstedet også åstedet, men detaljer om dette må vi komme tilbake til, sier Børve om veien hvor kvinnen ble funnet.

Det var funn på stedet som gjorde at politiet slo drapsalarm.

Ikke avhørt

Politiet vil forsøke å avhøre den drapssiktede mannen i løpet av dagen i dag. Han har foreløpig ikke forklart seg for politiet, og vil framstilles for varetektsfengsling i løpet av lørdagen.

Siktede har fått oppnevnt advokat Jørgen Riple som forsvarer. Han sier til Bergens Tidende i 11-tiden at han har snakket med sin klient et par timer fredag morgen.

- Han er samarbeidsvillig og svarer på spørsmål fra politiet, sier han.

Riple vil ikke kommentere hvordan siktede forholder seg til siktelsen, eller hvilken relasjon han har til den avdøde kvinnen. Mannen er etter planen i avhør fra 11.30-tiden.

De pårørende har fått oppnevnt bistandsadvokat.

Politiet har sperret av området hvor kvinnen ble funnet. Kriminalteknikere er torsdag ettermiddag på plass. Politiet har i natt avhørt flere vitner og dette arbeidet fortsetter utover dagen fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer