Kvinne i 40-åra til sykehus etter hyttebrann. Mann siktet for «å ha tilknytning til brannen»

Kvinnen fløyet til sykehus med store brannskader.

ALVORLIGE BRANNSKADER: En kvinne i 40-åra ble fløyet til sykehus med alvorlige brannskader etter branne. Foto: Anne Rakel Haaland
ALVORLIGE BRANNSKADER: En kvinne i 40-åra ble fløyet til sykehus med alvorlige brannskader etter branne. Foto: Anne Rakel HaalandVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne i 40-åra ble i morgentimene i dag fløyet til sykehus med luftambulanse med brannskader etter en hyttebrann i Evje, opplyser Agder politidistrikt.

- Hun har relativt store brannskader, opplyser politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har pågrepet og siktet en mann de mistenker for «å ha tilknytning til brannen». Politiet hadde lett etter mannen i skogsområdet rundt hytta i etterkant av brannen.

- Mannen er i 40-åra og har tilknytning til hytta. Vi har ikke utformet en formell siktelse enda, men vi mistenker han for å ha tilknytning til brannen og mener han har gjort noe kriminelt, sier Skaar.

Politiet vil ikke si noe om relasjon mellom de to jevnaldrende involverte siden pårørende ikke er varslet. Begge er hjemmehørende på Sørlandet, opplyser Skaar.

- Er det snakk om en mordbrann-siktelse?

- Det er for tidlig å si.

Det var også to andre på stedet da poltieit kom til stedet.

- Da vi kom til stedet, fant vi også to barn eller ungdommer der. Det er uklart om de var i hytta, men de har også en relasjon til stedet, forklarer Skaar til NTB.

Politiet har gått i gang med teknisk og taktisk etterforskning i saken.

- Krimteknikerne er på stedet, og står overfor en nedbrent hytte. Denne må bli kald før de kan begynne å grave i denne og gjøre tekniske undersøkelser. Politiet vil også snakke med involverte personer og eventuelle vitner, sier Skaar.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 7.20. Fædrelandsvennen skriver at hytta, som ligger i hyttefeltet Matkroni et lite stykke vest for Hornnes, var overtent kort tid etterpå.

- Hytta er totalt nedbrent, og det er ikke noe fare for at det skal spre seg, sier overbefal Jerry Remme i Setesdal brannvesen.

Også tidligere i juli var det en hyttebrann i det samme hyttefeltet, ifølge NTB.

PÅGREP MANN: En mann i 40-åra er pågrepet i forbindelse med brannen. Foto: Anne Rakel Haaland
PÅGREP MANN: En mann i 40-åra er pågrepet i forbindelse med brannen. Foto: Anne Rakel Haaland Vis mer