SPOR: Kvinnen forsøkte å ta seg inn hos en nabo, som bor i en annen boenheten i huset. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SPOR: Kvinnen forsøkte å ta seg inn hos en nabo, som bor i en annen boenheten i huset. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Kvinne i 40-årene funnet drept i Asker

Samboeren siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne i 40-årene ble rett før midnatt funnet død utenfor en bolig i Asker. Kvinnens samboer er pågrepet og siktet.

Asker og Bærum politidistrikt opplyser at en politipatrulje raskt kom til stedet og starter gjenopplivning. Også ambulansepersonell kom raskt på plass, men kvinnen ble etter kort tid erklært død. Dødsfallet etterforskes som et drap.

- Det var naboer som meldte ifra. Politiet fikk melding om at det lå en livløs dame utenfor, og etter å ha forsøkt gjenoppliving ble kvinnen erklært død av fagpersonell på stedet, sier Nina Karstensen Bjørlo, kriminalsjef i Asker og Bærum-politiet, til Dagbladet.

En mann i 50-årene som skal være kvinnens samboer oppholdt seg på stedet og ble pågrepet.

- Han vil bli avhørt i løpet av dagen, sier Bjørlo.

Åstedet er blodig. Samboerparet bodde i en kjellerleilighet. Det er tydelige blodmerker på døra og ringeklokka til naboen over.

- Det var en nabo som varslet politiet, sier Bjørlo.

- Vi var raskt på stedet og startet gjenoppliving. Ambulansepersonell kom også raskt til og hun ble erklært død av helsepersonell, sier kriminalsjefen.

Kvinnens pårørende er varslet. De to har ingen felles barn. Kvinnen har voksne barn.

- Motiv, detaljer og omstendighetene rundt selve handlingen er for tidlig å si noe om nå. Vi avhører aktuelle vitner, deriblant naboer. Vi pågrep samboeren på stedet. Vi gjennomfører tekniske undersøkelser for å få et bedre bilde.

Funnstedet er nå sikret, og politiet har satt i gang både teknisk og taktisk etterforskning, opplyser politiet i en pressemelding.

Dagbladet følger saken.

DRAPET I ASKER: En kvinne i 40-årene ble drept i Asker i natt. Samboeren er pågrepet i saken. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET
DRAPET I ASKER: En kvinne i 40-årene ble drept i Asker i natt. Samboeren er pågrepet i saken. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET Vis mer