Kvinne i 60-åra funnet død - samboer i 50-åra siktet

Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Sortland.

Politiet i Nordland har satt i gang full etterforskning etter at ei kvinne i 60-åra ble funnet død i sitt hjem i Sortland lørdag kveld. Kvinnens samboer, en mann i 50-åra, er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge. Det opplyser operasjonsleder Tom Ove Hammer til Dagbladet.

Det var en bekymringsmelding fra et familiemedlem av avdøde som gjorde at politiet rykket ut til boligen hvor avdøde og siktede bodde. Kvinnen som ringte politiet skal ha forsøkt å få kontakt med avdøde uten å lykkes.

- Vi rykket ut på bakgrunn av dette. Da vi kom til stedet ble vi møtt av en mann som sa kvinnen var død, sier Hammer.

Pågrepet i boligen

Etter å ha blitt undersøkt av lege, ble kvinnen erklært død på stedet. Politiet vil foreløpig ikke gå ut med når de tror hun har mistet livet.

Forholdene i boligen gjorde at politiet gikk til pågripelse av mannen i 50-åra. Både han og avdøde skal være kjenninger av politiet.

Full etterforskning

Politiet har søndag iverksatt full etterforskning og jobber med å samle spor og informasjon. Det er også sendt ekstra ressurser i form av krimteknikere fra Bodø for å gjennomføre åstedsundersøkelse.

- Så langt er det gjennomført rundspørring i området for å undersøke om det er gjort observasjoner relevant for saken. Det jobbes for fullt med saken, opplyser operasjonslederen.

Den døde kvinnen vil bi obdusert i løpet av mandag. Da vil det også bli holdt fengslingsmøte for siktede.