STOPPET SALGET: Politiet stoppet kvinnen i det hun prøvde å selge selge sigaretter til privatpersoner. Foto: Politiet
STOPPET SALGET: Politiet stoppet kvinnen i det hun prøvde å selge selge sigaretter til privatpersoner. Foto: PolitietVis mer

Kvinne i 60-åra tatt for å selge smuglervarer fra bilen sin

Beslagla flere tusen sigaretter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av utrykningspolitiets (UP) etterretningspatruljer i Telemark gjorde onsdag kveld et stort smuglerbeslag på en parkeringsplass på Hovenga i Porsgrunn.

- En av våre sivile etterretningspatruljer kom over en eldre norsk dame i 60-åra som solgte smuglervarer fra bilen sin, forteller distriktsleder i UP Vestfold og Telemark, Andreas Rødø, til Dagbladet.

Ifølge politiet ble kvinnen tatt med et par tusen sigaretter, fire kilo tobakk og flere flasker med brennvin. Hun skal ikke være kjenning av politiet, og Rødø forteller at det er sjelden politiet kommer over kvinner i denne alderen som prøver å selge smuglervarer.

- Hun var i ferd med å selge varer til en tredjeperson som ble tatt i samme slengen. Varene hadde hun kjøpt på taxfree på en ferjetur hevdet hun.

Distriktslederen forteller at det er tredje gang på under ei uke at politiet i Telemark gjør så store beslag.

- Forrige torsdag tok vi beslag i 120 liter øl, samt en god del vin og brennevin, mens vi på fredag kom over 120 liter øl, 2800 sigaretter og flere flasker med brennevin. Foreløpig er det ingenting som tyder på at det er en sammenheng mellom hendelsene.

- Vi har en bevisst satsing for å stanse alvorlig kriminalitet på veien, forteller Rødø.

Det var UPs egne sivile patrulje som stoppet dagens smuglersalg i Telemark.