<strong>KREATIV RUTE:</strong> Omtrent slik kjørte den eldre kvinnen for å slippe å betale gebyret for å komme gjennom bomringen på Skøyen i Oslo. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet. Foto: Fjellinjen
KREATIV RUTE: Omtrent slik kjørte den eldre kvinnen for å slippe å betale gebyret for å komme gjennom bomringen på Skøyen i Oslo. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet. Foto: Fjellinjen Vis mer

Kvinne i 80-åra prøvde å snike i bomringen. Vred bilen opp på fortauet

Prøvde attpåtil å stikke av fra politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En heller uvanlig episode utspilte seg på Skøyen i Oslo i formiddag. En eldre kvinnelig bilist prøvde å snike i bomringen på kreativt vis, men ble tatt av politiet.

- Dette skjedde i bomstasjonen ved Drammensveien 145. Den eldre damen i 80-åra vred rett og slett bilen opp på fortauet i et forsøk på å snike, forklarer politiets operasjonsleder Marita Aune til Dagbladet.

Fratatt lappen

En politipatrulje på stedet stoppet kvinnen. Men det endte ikke der: Mens politibetjenten satt i sin egen bil, forsøkte bilisten å kjøre av gårde. Men også dette mislyktes, og kvinnen er nå uten førerkort.

BOMPENGESTREIK: Over to hundre biler kjørte sakte i tog på E18 mellom Sandvika og Oslo torsdag 6. september. Det gjorde de i protest mot bompenger, og aksjonistene håper det vil skremme politikerne. Video/reporter: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Normalt ville dette endt i et forelegg, men når hun prøvde å stikke av, ble førerkortet beslaglagt, sier Aune.

Operasjonslederen utelukker at fortauskjøringen kan skyldes svekket vurderingsevne som følge av alder.

- Det kan virke som hun har flere klager grunnet liknende forhold fra før, sier Aune.

- Ser henne nesten hver dag

- Det er en dame som den siste tida har kjørt på gangfeltet når hun skal inn til Oslo sentrum, sier en person som var vitne til hendelsen.

Vedkommende jobber i en av kontorbygningene som ligger ved bomringen. Han forteller at flere har sett at kvinnen velger å kjøre på fortauet for å komme seg forbi.

- Vi ser henne stort sett hver dag. Hun kjører veldig sakte. Hun er ingen trussel for folk på fortauet, men det er tydelig at hun vil forbi bomringen. Folk legger merke til det. Jeg sto ute med en kollega i dag da hun kom kjørende. Hun kjørte i gangfart, så jeg stoppet henne og sa at hun ikke kunne kjøre, sier vitnet.

Vitnet forteller at politiet, som sto på den andre siden av veien, kom bort til kvinnens bil.

- Hun ble bedt om å snu, men i stedet kjører hun to meter til. Da tvinger en politimann seg inn i bilen hennes og røsker ut nøkkelen. Politiet var på stedet en times tid. Bilen hennes ble tauet, og hun måtte gå, sier vitnet.

Aksjonsleder bøtelagt

Bompenger får virkelig sterke følelser i sving her til lands. Fjoråret var preget av en rekke større aksjoner mot planlagte nye stasjoner.

I oktober endte en omfattende kjør-sakte-aksjon fra Skedsmo til Oslo i at aksjonsleder Cecilie Lyngby midlertidig ble fratatt førerkortet og ilagt 9000 kroner i bot.

Den omfattende nye bomringen i Stavanger-området avfødte også en rekke høyprofilerte aksjoner, som toppet seg da et femtitall aksjonister tok seg inn på et bystyremøte seint i oktober.

BOMPENGER: Mange er sinte og fortvilet etter at bompengeprisene ble kraftig økt i Oslo-området. 4. oktober samlet flere hundre bilister seg i en kjør-sakte-aksjon fra Hellerudsletta til Oslo sentrum. Reporter: Frode Andresen. Video: Anita Arntzen / Dagbladet. Redigering: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer