Kvinne i 80-åra slått av tenåring - politiet ber folk om å ikke gripe inn

Flere personer har ytret ønske om å oppsøke gjerningspersonene.

Innlandet politidistrikt har satt i gang etterforskning etter at en kvinne i 80-årene ble slått av en tenåring i Rena mandag kveld.

Hendelsen ble filmet og filmen er lagt ut i sosiale medier. I etterkant av dette har det kommet trusler mot vedkommende som slo kvinnen.

I en pressemelding onsdag formiddag skriver politiet at de er kjent med at flere personer har ytret ønske om å oppsøke gjerningspersonene i forbindelse med voldshendelsene som er delt på sosiale medier.

Dagbladet er kjent med at det har kommet flere drapstrusler mot tenåringen.

- Politiet har iverksatt flere tiltak og personene som var involvert i hendelsene er ikke på adressen det vises til i videoen. Politiet ønsker å ivareta alle parter i denne saker og oppfordrer publikum til å ikke gripe inn i dette, heter det i pressemeldingen.

- Skaper uro

Saken startet da politiet fikk flere meldinger som gjaldt uro og ordensforstyrrelser blant en gruppe av ungdommer i alderen 14-16 år på Rena i 22.30-tida mandag.

Politiet opplyser at de har satt inn alle tilgjengelige ressurser i arbeidet med saken og politiet er nå kjent med følgende straffbare forhold:

  • Vold mot en kvinne på over 80 år.
  • Ran av en yngre gutt.
  • Trusler med kniv.
  • Flere tilfeller av skadeverk ved at dekk på biler er skåret opp, ruter på biler er knust i tillegg til knust vindu på en av stedets puber.
  • Bæring av kniv på offentlig sted.
  • Andre ordensforstyrrelser.
  • Forsøk på ildsettelse.

Volden mot kvinnen skal ha skjedd etter at hun skal ha forsøkt å få dem til å stoppe å bedrive skadeverk.

- Vi vet at slike hendelser kan skape uro og utrygghet i et lokalsamfunn og vi er derfor i gang med etterforskning av saken og oppfølging av ungdommene, sier politioverbetjent Roger Næss i pressemeldingen.

- Forkastelig

Videoen har allerede fått stor spredning i sosiale medier, hvor flere personer har rettet drapstrusler mot tenåringen og ønsker om at vedkommende skal utsettes for vold.

- Jeg synes borgervernsprinsippet, som fort dukker opp i slike saker, er veldig problematisk. Handlingen som vises på videoen er forkastelig, men det er viktig å huske at man ikke kjenner hele konteksten. Det kan være forhold i livet til gutten som vi ikke kjenner til som er med på å nyansere bildet, sier Hans Marius Tessem, seniorrådgiver i Slettmeg.no, til Dagbladet.

ADVARER: Hans Marius Tessem, seniorrådgiver i Slettmeg.no og Norsis. Foto: Jan Tore Tverstrand / Norsis
ADVARER: Hans Marius Tessem, seniorrådgiver i Slettmeg.no og Norsis. Foto: Jan Tore Tverstrand / Norsis Vis mer

Han understreker at det er politiet som nå skal håndtere saken, og at de må få lov til å gjøre jobben sin.

- Politiet er allerede på ballen. Samtidig så er sinnet som oppstår forståelig, men det gjelder å besinne seg. Dette er ikke et forsvar av tenåringen, eller det som har skjedd, men det handler om å la politiet få gjøre jobben sin slik at de kan ivareta rettssikkerhetsprinsippene. For da kan alle aspekter av saken ivaretas, sier Tessem og legger til:

- Det er når sakene blir som vanskeligst at prinsippene er viktigst.

- Men er det egentlig mulig å vinne fram med slike oppfordringer?

- Det er en del tilfeller hvor folk ikke har tenkt på dette. Da kan man kanskje oppnå noe ved å minne folk på at vi ikke kjenner alle sider av saken. Vi vet ikke alt, og derfor er det viktig at politiet får håndtere saken.