BILEN BESLAGLAGT: Her kjører kvinnen i 80-årene på fortauet 28. november i fjor. 7. januar blir bilen tauet bort og kvinnen fratatt førerkortet. Likevel kjørte hun samme løype rundt bomringen 10. januar. Da ble bilskiltene inndratt. Video: privat. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Kvinne i 80-åra tatt for fortauskjøring for tredje gang! I går fikk politiet nok

Politiet tok skilter, førerkort og nøkler. Det stoppet ikke Oslos fortausfrue, som torsdag kveld ble tatt for tredje gang på tre dager.

For tre dager siden ble hun fratatt førerkortet og bilnøklene for å kjøre på fortauet og snike seg forbi en bomring i Drammensveien på Skøyen i Oslo.

Torsdag formiddag ble kvinnen i 80-åra fra naboområdet stanset igjen av politiet på fortauet med bilen som politiet hadde tatt bilnøklene til.

Da ble bilen også avskiltet og ilagt bruksforbud av politiets jurist i et foreløpig ikke bestemt tidsrom. Bilen ble siden tauet hjem til henne.

Tok beslag i bilen

Men det hindret ikke kvinnen i 80-åra. Klokka 22.15 torsdag kveld meldte politiet at hun igjen er tatt for å ha kjørt på gangvei. Det er snakk om den samme kvinnen i den samme bilen. Uten skilter og uten førerkort.

- Nå tok vi beslag i bilen. Det hjalp tydeligvis ikke å ta kjennetegn og førerkort, sier operasjonsleder Christian Krohn-Engeseth til Dagbladet.

Tidligere torsdag ble bilen tauet hjem til henne. Kvinnen hadde åpenbart ekstranøkler, og bestemte seg altså i kveld for å ta seg en kjøretur med bilen uten skilter. De andre gangene har hun forsøkt å unngå bomringen i Drammensveien vest i Oslo i nærheten av der hun bor.

Kjørte seg fast

Torsdag kveld ble hun tatt i Liakollveien på Holmlia, omkring 15 kilometer unna. Der skal hun ha kjørt fast den uregistrerte bilen på en gangvei.

- Det var et inntauingsfirma i Oslo som ble kontaktet av mistenkte om at hun sto fast på en gangvei. Hun hadde kjørt seg fast. Bergingsbilen stusset over at hun ikke hadde skilter og meldte fra til oss, sier han.

BOMPENGESTREIK: Over to hundre biler kjørte sakte i tog på E18 mellom Sandvika og Oslo torsdag 6. september. Det gjorde de i protest mot bompenger, og aksjonistene håper det vil skremme politikerne. Video/reporter: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Han forklarer at politiet ser på de gjentatte lovbruddene som alvorlig.

- Det er snakk om en voksen tilårskommen dame. Det er ikke vanlig at man blir tatt for tre like forhold på tre dager, men nå mister hun i hvert fall bilen. Hun snakker med patruljen, som oppretter en ny anmeldelse. De tar imot forklaringen fra henne, som jeg ikke har oversikt over ennå, sier han.

Det er en jurist hos politiet som nå har tatt avgjørelsen om at bilen blir tatt i beslag.

Snakkis til lunsj

Dagbladet snakket torsdag med operasjonsleder Tor Gulbrandsen om kvinnens spesielle kjøremønster:

- Har hun forklart om kjøringen er en protest mot bompenger?

- Det framgår ikke noe av rapporten fra våre tjenestefolk på stedet om det. Det er heller ingen notater om kvinnens helsetilstand, svarer operasjonslederen på Dagbladets spørsmål.

Fortauskjøringen rundt bompengekameraet på Skøyen har vært en snakkis på arbeidsplasser med utsikt mot biler og fotgjengere siden lenge før jul.

En arbeidstaker langs løypa filmet bilen på fortauet første gang 28. november i fjor.

Siden har det fortsatt titt og ofte, gjerne ved lunsjtider.

- Du kan ikke holde på slik

- Har det vært farlige situasjoner for fotgjengere?

- Ikke det vi har sett her fra vinduene. En kollega stoppet bilen på fortauet en dag, og sa til sjåføren at hun ikke kunne holde på slik.

- Svarte hun noe om bompengeprotest?

- Ikke som jeg kan huske at kollegaen fortalte. Hun prøvde å snakke seg bort fra situasjonen, slik kollegaen oppfattet det. Den kvinnelige sjåføren forsvarte seg med at hun måtte rekke en time på sykehus, eller noe slikt, beskriver «vindusobservatøren» på Skøyen overfor Dagbladet.