Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne i første etasje kan ha reddet livet til naboer i andre under voldsom brann i natt

Brannmesteren i Vestfold: - Det var veldig dramatisk i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre personer kom seg ut på egenhånd fra en brann i en horisontaltdelt tomannbolig i Tønsberg i natt.

Alle hoppet ut fra vinduet i andre etasje. Ifølge brannmester Harald Nordnes i Vestfold interkommunale brannvesen var det en høyde på fem til seks meter ned til bakken.

En kvinne som måtte hoppe behandles for alvorlige skader ved Sykehuset i Vestfold. De to andre personene her moderate og lettere skadd etter brannen.

- Bidro til å redde liv Brannvesenet opplyser at et beboer i første etasje i bygget kan ha bidratt til å redde livet til de to andre personene som var i andre etasje.

- Kvinnen i første etasje hadde oppdaget brannen, varslet nødetatene og hun tok seg opp i andre etasje for å varsle de som bodde der. Hun lykkes med det, men ingen av de kunne ta seg ut igjen via trappen. Derfor måtte de tre hoppe fra ett vindu ut mot Vestfoldgaten, forteller brannmester Harald Nordnes på deres Facebook-side.

- Veldig dramatisk Brannvesenet var på stedet like etter klokka 03.00 i natt. Da sto flammene ut av vinduene i begge etasjer.

- Det var veldig dramatisk der og da med mye flammer og røyk. Kvinnen kan absolutt ha bidratt til at de to andre fortsatt lever, sier brannmesteren til Dagbladet.

Årsaken til brannen er ukjent og det er foreløpig for varmt og for mye røyk på stedet til at undersøkelsene kan starte.

- Ut i fra hvordan brann så ut virker det som det har vært en innvendig brann, men vi vet ikke årsaken til brannen ennå, sier Nordnes, som selv var med å kjempe mot flammene i natt.

To nabobygg ble evakuert, men alle har fått flytte hjem i morgentimene.

På Facebook opplyser brannvesenet at det ble benyttet skjæreslukker for å slå brannen ned og røykdykkere foretok innvendig slukking.

DRAMATISK BRANN: Tre personer kom seg ut da det begynte å brenne i en bolig i Tønsberg. Foto: Peder Gjersøe
DRAMATISK BRANN: Tre personer kom seg ut da det begynte å brenne i en bolig i Tønsberg. Foto: Peder Gjersøe Vis mer