Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kvinne i havsnød: Torpedert av plastsnekke

Redningsskøyta og politiet måtte rykke ut da mann i plastsnekke kjørte i og forfulgte kvinne i seilbåt. - Hadde drukket sju halvlitere.

RYKKET UT: Redningsskøyta «Horn Rescue» er stasjonert på Skjærhalden og fikk med seg en politipatrulje ut på oppdrag lørdag.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
RYKKET UT: Redningsskøyta «Horn Rescue» er stasjonert på Skjærhalden og fikk med seg en politipatrulje ut på oppdrag lørdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

Politiet måtte i dag kaste seg på Redningsskøyta «Horn Rescue» da det oppsto en dramatisk situasjon i Kjøkøysundet mellom Fredrikstad og Hvaler i ettermiddag.

En kvinne i 30-åra, som var ute i seilbåt, ringte politiet klokka 13.05. Kvinnen forklarte at hun hadde havnet i disputt med en mann i 30-åra som var ute på fjorden i plastsnekke.

- Mannen i plastsnekke mener han har blitt vist fingeren til og var såpass provosert at han kjørte inn i henne. Samtidig skal han ha ropt skjellsord mot båten, sier operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Store skader

En mann i 30-åra og en kvinne i 30-åra var om bord i plastsnekka på 24 fot, og den dramatiske situasjonen på sjøen skal ha vart over tid.

Ifølge politiet skal kvinnen i seilbåten ha forsøkt å komme seg til land, men ble hindret fra dette fordi mannen sirklet rundt båten i snekka.

- Han skal ha hengt på henne med snekka, sier operasjonslederen.

Mannen skal nærmest ha torpedert seilbåten med sin egen båt flere ganger.

- Det var store skader på båtens skrog. Det var stor bekymring da vi fikk inn meldingen, og kapteinen selv var bekymret for at båten kunne begynne å ta inn vann som følge av skadene, sier operasjonslederen.

- Forfulgt

Flesteparten av skadene oppsto akter på båten.

- Hun opplevde det som dramatisk. Hun var forfulgt og kom seg ikke unna, sier operasjonslederen.

Det var ikke politibåt å oppdrive i nærheten, men redningsskøyta «Horn Rescue» har tilhold på Skjærhalden like i nærheten.

- Vi fikk bistand av redningsskøyta og fikk en patrulje om bord på den, sier operasjonslederen.

- Drukket sju halvlitere

De måtte bistå seilbåten med å komme seg i land. Samtidig skal den mistenkte mannen ha stukket av med plastsnekka.

- Han hadde trukket seg vekk, men gode observasjoner gjorde at vi fikk lokalisert ham, sier operasjonslederen.

Politiet besluttet å pågripe både mannen og kvinnen om bord i plastsnekka. Kvinnen ble dimittert lørdag ettermiddag, mens mannen kan vente seg i opphold i varetekten og en straffereaksjon.

- Det er en alvorlig sak. Det er ikke en vanlig fyllekjøring. Han har forklart seg og erkjent at han kjørte på båten. Han forklarte at han gjorde det fordi kvinne i seilbåten viste fingeren. Han har også forklart at han hadde drukket sju halvlitere med øl, sier Sveen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling