MIRAKEL: Lege Greg Marchand sier at det er et mirakel at det ikke oppsto større komplikasjoner under fødselen. Video: CNN Vis mer Vis mer

Kvinne i vegetativ tilstand fødte

Kvinne i vegetativ tilstand med sjokkfødsel. Nå DNA-testes alle ansatte

I tillegg har sjefen for pleiehjemmet sagt opp sin stilling.

Det var ved et pleiehjem i den amerikanske delstaten Arizona at en kvinne som hadde vært i vegetativ tilstand i flere år, fødte et barn 29. desember.

Ett av de mange spørsmålene som står ubesvart, er hvordan denne kvinnen kan ha blitt gravid i utgangspunktet. Derfor etterforskes saken av politiet som en mulig voldtekt.

Norsk Helseinformatikk (NHI) definerer vegetativ tilstand som «en tilstand hos en pasient med alvorlig hjerneskade, der pasienten har våknet opp fra koma, men ikke viser tegn til bevissthet om seg selv eller omgivelsene».

Nå har den daglige lederen for dette pleiehjemmet sagt opp stillingen. Det bekrefter pleiehjemmet i en pressemelding, skriver BBC.

I tillegg melder Sky News at alle mannlige ansatte skal DNA-testes av politiet.

Alle menn DNA-testes

Kvinnen skal ha vært i denne tilstanden i over et tiår, etter en drukningsulykke.

Hacienda Healthcare, som driver dette pleiehjemmet, er et privateid selskap, som tilbyr ulik type hjelp til rundt 2500 mennesker hvert år, ifølge selskapets nettsider. Et flertall av pasientene er barn, ungdom og unge voksne.

Politiet har bekreftet at det pågår en etterforskning, men de ønsker ikke å gå ut med detaljer rundt saken.

Men ifølge BBC har klinikken tatt grep og endret på flere av rutinene. For eksempel må en mann nå alltid ha følge av en kvinne når han skal inn på rommet til en kvinnelig pasient.

- Dypt forstyrrende

Hacienda Healthcare har uttalt i en kommentar at de er kjent med en «dypt forstyrrende hendelse som involverer helsen og sikkerheten til en av våre pasienter».

De sier videre at de samarbeider fullt ut med myndighetene i denne saken.

- Vi har forpliktet oss til å finne sannheten i det - som for oss - er en helt spesiell enkelthendelse, sier talsmann David Leibowitz, ifølge kanalen.

Kvinnen har vært i en såkalt vegetativ tilstand siden hun nesten druknet for mange år siden, skriver Washington Post. Hun var avhengig av pleie døgnet rundt, og forundringen var derfor stor da hun fikk fødselsrier i romjula.

Ingen er pågrepet, og det er ukjent om politiet har noen mistenkte i saken.

Fødte en gutt

Sky News skriver at kvinnens familie har ansatt en advokat, som sier til avisa at familien ønsker privatliv, og at de er dypt berørt over det som har skjedd.

- De vil at jeg skal opplyse om at den lille gutten er født inn i et kjærlig hjem og at han vil bli tatt godt vare på, sier advokaten, som ikke er navngitt.

Kvinnen skal ha vært en del av indianerstammen San Carlos Apache, og talsperson Terry Rambler sier at samfunnet er dypt sjokkert og forskrekket over det som har skjedd.

- Når du har en av dine nære innlagt til behandling, når de er på sitt mest sårbare og avhengig av andre, stoler du på pleierne. Dessverre var det slik at en av de ansatte ikke var til å stole på og utnyttet henne, sier han til Sky News.