Kvinne innlagt på sykehus med meslinger i Bodø

En kvinne ligger på isolat på sykehuset i Bodø med meslinger. Folkehelseinstituttet er varslet om saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bodø (NTB): - Hun kom til oss på onsdag. Vi mistenkte meslinger umiddelbart, sier kommunikasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset i Bodø til TV 2.

Kvinnen ble plassert på isolat og får behandling. Sykehusansatte som ikke var vaksinert fra før, ble vaksinert, og andre som hadde fått vaksiner tidligere, fikk påfyll.

Angelsen opplyser at kvinnen vil være smittefri mandag 25. mai.

Folkehelseinstituttet ble varslet om saken for noen dager siden, opplyser avdelingsdirektør Karin Rønning ved avdeling for infeksjonsovervåking.

Kvinnen skal ha oppsøkt legevakten før hun ble sendt til sykehuset. Kvinnen er etnisk norsk, men bosatt i utlandet, og hun var i Norge på ferie da smitten ble oppdaget.

Tidligere denne måneden ble det påvist meslinger hos en skoleelev i Snåsa kommune i Nord-Trøndelag. I begynnelsen av mars ble det påvist meslinger hos en uvaksinert, voksen person i Oslo.

Meslinger er en svært smittsom sykdom og blant de vanligste dødsårsakene blant barn på verdensbasis, til tross for at det finnes en sikker og kostnadseffektiv vaksine. 95 prosent av befolkningen må være vaksinert for at sykdommen til enhver tid skal være under kontroll. I Norge ligger dekningsgraden på 92 prosent. (©NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.