Kvinne innrømmer Orderud-trussel

Politiet kjenner identiteten til den som ringte inn trusler mot Orderud-ekteparet på Opplysningen 180 før pinse, og sier til NTB at truslene ikke lenger tas alvorlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag formiddag fikk politiet klarhet i hvem som ringte inn en trussel mot Veronica og Per Orderud på Opplysningen 180.

- Telefonen er sporet til Trøndelag, og nummeret hadde navn og adresse. Vedkommende avhøres onsdag, sier jourhavende jurist Irmelin Irgens ved Romerike politidistrikt til NTB.

Hun sier at kvinnen som ringte ikke har noe å gjøre med Orderud-saken.

- Vi tar ikke lenger truslene alvorlig. Vedkommende har erkjent overfor tjenestemenn å ha ringt inn, og vi finner ingen grunn til å tvile på det. Men hun er ennå ikke formelt avhørt, presiserer Irgens.

Ifølge politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt er kvinnen i mental ubalanse og bruker medikamenter, skriver Romerikes Blad. Kvinnen skal være fra Trondheim.

Mellom klokka 23 og 24 torsdag kveld ringte kvinnen 180 og sa det skulle skje et nytt drap på Orderud gård. Truslene førte til at ekteparet Orderud gikk i dekning og unnlot å møte i trippeldrapssaken i Nes herredsrett tirsdag.(NTB)